Tujina

Predstojnik psihiatrije, ki je poziral z orožjem, odstopil s položaja

Leskovac, 08. 05. 2023 16.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tem, ko so v javnosti zakrožile fotografije srbskega nevropsihiatra, na katerih pozira z orožjem, je ta zdaj podal odstop s položaja predstojnika psihiatrije v leskovški bolnišnici. Ob tem je znova poudaril, da na fotografijah ni pravo orožje ter da je vse fotografije umaknil s svojih profilov na družbenih omrežjih.

"Če je Ružić (minister za izobraževanje, op.a.) podal odstop, ga podajam tudi jaz," je svojo odločitev, da odstopi s položaja predstojnika psihiatrije v Splošni bolnišnici (SB) Leskovac za Nova.rs potrdil srbski nevropsihiater Goran Tojaga

Ta je bil v zadnjih dneh tarča obsojanja in kritik zaradi fotografij, ki so zakrožile po družbenih omrežjih. Na njih namreč Tojaga pozira z orožjem, na eni od fotografij pa nosi tudi baretko z grbom JSO, zloglasne posebne policijske enote, ki jo je vodil večkrat obsojeni Milorad Ulemek Legija. Na nekaterih fotografijah je oblečen tudi v vojaško uniformo, svojemu imenu pa je dodal vzdevek "Don", ki je sicer naziv za vodjo sicilijanske mafije. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tojaga sicer trdi, da so fotografije stare in da na njih pozira z orožjem za airsoft. A kljub temu se je odločil, da vse fotografije umakne s svojih profilov na družbenih omrežjih. 

"Rad imam orožje in se igram vojne, ampak to ni zločin. Pred več leti sem se slikal z replikami pištol po igri airsofta, ampak zdaj sem vse izbrisal s profila in zaradi teh starih fotografij podal odstop. Globoko sem pretresen, ker me na kakršenkoli način povezujejo s temo množičnega pokola otrok," je dejal za Nova.rs

Zdravnik tudi trdi, da pravega orožja nima v lasti. "Nekoč sem imel prave pištole. V 90. letih, v času Miloševića, nosili smo jih za pasom kot ameriški kavboji. To je bil način življenja. Bilo je normalno, da so vsi imeli orožje. Ljudje, to je Balkan, nekoč je vsak otrok podedoval orožje. Sem član strelskega društva več kot 30 let, ampak že dolgo ga ne obiskujem in več ne uporabljam pravega orožja. Nimam več tistih pištol, znebil sem se jih. Zdaj imam samo eno zračno puško, ki pa je pod ključem," je zatrdil. 

Na fotografije, ki so močno razburile srbsko javnost, ki je še vedno pretresena zaradi nedavnih strelskih napadov, se je že čez vikend odzvala ministrica za zdravje Danica Grujičić. Ta je namreč direktorju SB Leskovac naročila, naj takoj ukrepa glede fotografij. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja