Tujina

Pridržan tudi oče morilca iz Mladenovca, pri njem našli arzenal orožja

Beograd, 10. 05. 2023 10.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ni.Š.
Komentarji
0

Srbska policija je prijela očeta 20-letnika, ki je prejšnji teden v okolici Mladenovca v osrednji Srbiji ubil osem ljudi, 12 pa jih ranil. Zanj so odredili 48-urno pridržanje, poročajo srbski mediji, ki se sklicujejo na navedbe srbskega notranjega ministrstva.

Očeta 20-letnika so policisti prijeli v sodelovanju z višjim tožilstvom v Smederevu, notranjim ministrstvom, službo za boj proti organiziranemu kriminalu in kriminalisti. Kot navaja tožilstvo, je bil pridržan z namenom lažjega ugotavljanja dejstev glede izvora orožja, uporabljenega v strelskem napadu v okolici Mladenovca, poroča srbska radiotelevizija RTS.

V preiskavi njegovega stanovanja in drugih prostorov v okolici Mladenovca je policija med drugim našla in zasegla več sto nabojev različnih kalibrov, pištolo ter več različnih delov strelnega orožja. Oče 20-letnika je tako osumljen tudi, da je storil kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje, posedovanja, nošenja ter prometa z orožjem in eksplozivnimi sredstvi.

20-letni napadalec je ubil osem oseb, 12 jih je ranil.
20-letni napadalec je ubil osem oseb, 12 jih je ranil. FOTO: AP

Strelec priznal zločin, v napadu naj bi uporabil očetovo orožje

20-letnik iz vasi Dubona, ki so ga aretirali po krvavem strelskem pohodu, je med zaslišanjem priznal zločin. Na predlog višjega tožilstva v Smederevu mu je bil prejšnji teden odrejen 30-dnevni pripor zaradi nevarnosti pobega, da ne bi vplival na priče in da ne bi v kratkem času ponovil kaznivega dejanja ali vznemirjal javnosti.

Osumljen je kaznivih dejanj umora, nedovoljene proizvodnje, posedovanja, nošenja in trgovanja z orožjem in razstrelivi ter kaznivega dejanja ugrabitve, ker je taksista z orožjem prisilil, da ga odpelje v drugo občino. Po ocenah srbskih pravnikov mu zaradi teže zločina grozi dosmrtni zapor.

Moški, ki bo oktobra dopolnil 21 let, je v treh vaseh blizu Mladenovca v četrtek zvečer iz vozečega vozila začel streljati z avtomatsko puško ter ubil osem ljudi, tudi policista in njegovo sestro. Po pokolu je pobegnil, policija pa ga je v obsežni operaciji prijela blizu Kragujevca. Ta napad se je zgodil le dan po strelskem pohodu v beograjski osnovni šoli, v katerem je 13-letnik ubil devet ljudi, sedem pa jih ranil.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou