Tujina

Prijateljica izginulega Britanca: Porezal si je nogo in ni vedel, kje je

Los Cristianos, 20. 06. 2024 08.48 | Posodobljeno pred 28 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Od ponedeljka zjutraj je pogrešan britanski najstnik Jay Slater, ki je na Tenerifu izginil neznano kam. Njegova prijateljica je zdaj povedala, da se je, preden je izginil, porezal s kaktusom in da ni vedel, kje točno je. Dodala je, da Jay "ni neumen" in da bi, če bi se izgubil, za pomoč prosil mimoidoče ali ustavil kakšen mimovozeči avto. Ker ga nihče ni videl, je njegovo izginotje še toliko bolj zaskrbljujoče.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

19-letnega Jaya Slaterja, ki je izginil med počitnicami s prijatelji, iščejo ekipe gorskih reševalcev in lokalna civilna straža. Njegova prijateljica Lucy Law je za Sky News povedala, da jo je, preden je izginil, poklical in ji povedal, da ne ve, kje je, da potrebuje pijačo in da si je nogo porezal na kaktusu.  

Kljub temu, da je imel zgolj 1 odstotek baterije, ji je uspel poslati fotografijo svoje lokacije. Ko mu je Laweva rekla, naj se po isti poti vrne nazaj, pa ji je rekel, da ne ve, kje je. Laweva je zaskrbljeno pojasnila, da je bil brez hrane in vode, oblečeno pa je imel le majico s kratkimi rokavi in kratke hlače. "Podnevi je vroče, pa ne bo imel tekočine, ponoči pa ga bo zeblo, ker nima primernih oblačil," je pojasnila.  

Laweva in ostali prijatelji so tudi natisnili plakate – tako v španščini kot tudi v angleščini in jih nalepili po mestu. Kmalu zatem se je naključna Američanka ponudila in Lawevo zapeljala v gore, kjer je bil nazadnje viden. "Dobesedno nikjer ni bilo ne duha ne sluha o njem. Ves dan smo se vozili naokoli in ga iskali," je pojasnila Laweva.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slater je sicer na spletu objavil fotografijo, na kateri je razvidna okolica hiše, kjer je bil. Laweva je na podlagi fotografije uspela najti hišo. "Potrkali smo na vrata in tam sta bili dve osebi. Rekli sta, da je šel Slater ven na cigareto, potem pa se vrnil in rekel, da želi domov," je razložila Laweva. Izvedela je še, da je govoril s sosedi, ki so mu povedali, da avtobus vsakih 10 minut vozi nazaj v Los Cristianos. "Avtobusno postajališče je bilo tik ob hiši. Če bi šel na avtobus, se ne bi izgubil, ker je bila postaja vidna s hiše," je pojasnila. 

Pot od gore do mesta traja približno eno uro. "Na poti je vse videti enako – samo cesta in hribi so," pravi Laweva, ki nikakor ne razume, zakaj bi se odločil, da bi šel peš. "Morda se je na pot odpravil peš, pa se ni zavedal, kako daleč dejansko je," se je zamislila in poudarila, da ima veliko neodgovorjenih vprašanj. 

Otok Tenerif
Otok Tenerif FOTO: Shutterstock

'Ni neumen'

Lawevi se zdi sicer najbolj čudno dejstvo, da ga nihče ni videl. "In on ni neumen. Na poti sem videla toliko ljudi in prav vsakega sem vprašala, ali so ga videli," pravi.  

Pojasnila je, da bi Jay na poti zagotovo ustavil kakšen avto, prosil za telefon, da bi bližnjim javil, kaj se dogaja in kje je. "Zagotovo bi poklical svojo mamo. Nikoli ne bi dovolil, da bi jo toliko skrbelo. Tudi mene še nikoli v življenju ni tako skrbelo. Odkar je izginil, dobesedno ne spim," pravi.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi Španska civilna garda je sporočila, da delajo vse, kar je v njihovi moči, da bi našli Slaterja. "Mobilizirali smo gorsko reševalno in intervencijsko skupino, v bližini je tudi policijski helikopter, ki pregleduje območje okoli vasi Masca," je povedal in dodal, da so aktivirane tudi druge službe za nujno pomoč, med drugim tudi gasilci. 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
20. 06. 2024 15.59
Kaj ima kaktus s tem, da ni vedel kje je.
Ici
20. 06. 2024 15.40
+2
Na Tenerif-U???? Halllo!!! Ta, največji, med sedmimi Kanarskimi otoki, se imenuje Tenerife in ne Tenerif. Kako se toraj sklanja LučE, ZrečE, ŠtorE...?
FoxnarCa
20. 06. 2024 14.56
+1
Umori na podeželju.*
Da se mene pita..
20. 06. 2024 14.46
+1
Skuhal se je nekje na otoku.
tornadotex
20. 06. 2024 13.16
+6
Ni ga več...takih primerov je na stotine...samo po bljižnici je skočil do mesta....usodna napaka,ker če v tisti goščavi samo zviješ nogo,si pokopan...
N0EL
20. 06. 2024 12.08
+4
Zdaj je samo še truplo na žalost...
Volja
20. 06. 2024 11.22
+7
Devetnajstletnik vidi samo cilj, ne pa pot in kaj ga vse ob tem lahko spremlja do cilja. Žal, prevečkrat videno. Resda je z 18. leti polnoleten, vendar še ne pomeni, da je tudi zrel.
a res je
20. 06. 2024 10.42
+7
Možno je, da je mislil, ker je v hribih, da bo hitreje prišel v dolino, če jo useka po bližnjici, to je namesto po cesti kar naravnost navzdol po hribu. Na to kaže tudi to, da piše, da se je poškodoval na kaktusu. S takšno odločitvijo je naredil kapitalno napako.