Tujina

Princ Andrew bo lahko pregledal sporazum Epstein-Giuffre

London, 07. 10. 2021 12.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Princu Andrewu so odobrili dostop do zapečatenega dokumenta, za katerega njegovi odvetniki menijo, da bi lahko pomagal končati primer spolne zlorabe, ki ga je zoper njega vložila Virginia Giuffre. Ameriška sodnica je namreč dovolil, da se sporazum med Giuffrejevo in obsojenim spolnim prestopnikom Epsteinom posreduje prinčevim odvetnikom.

Andrew B Brettler, ki zastopa princa Andrewa, je na prejšnjem zaslišanju trdil, da je Virginia Giuffre z Jeffreyjem Epsteinom sklenila "sporazum o poravnavi", ki bi končal njeno trenutno pravno dejanje. Prejšnji mesec, na prvem predobravnavnem zaslišanju v zadevi, je odvetnik princa Andrewa dejal, da sporazum "vojvodo in druge osvobaja vsakršne in vseh morebitnih odgovornosti".

61-letni princ trditve Giuffrejeve dosledno zanika.
61-letni princ trditve Giuffrejeve dosledno zanika. FOTO: Profimedia

Prinčevi odvetniki so na sodišču še dejali, da se je Giuffrejeva leta 2009 strinjala, da ne bo tožila nikogar drugega, povezanega z Epsteinom, ko je sprejela poravnalni odškodninski zahtevek proti milijarderju, ki je leta 2019 umrl v zaporu. Natančen dogovor je trenutno zaupen, saj ga je sodišče zapečatilo. V sodnem dokumentu, vloženem v sredo, pa je ameriška sodnica Loretta Preska pristala na ponudbo odvetnika Giuffrejeve, Davida Boiesa, da prinčevi pravni ekipi posreduje dokument.

Guiffrejeva, tedaj znana kot Virginia Roberts, trdi, da jo je princ napadel tako v londonskem domu Epsteinove sodelavke Ghislaine Maxwell kot v Epsteinovih domovih na Manhattnu in Deviških otokih. Princ njene trditve dosledno zanika in leta 2019 je za program Newsnight BBC Two povedal: "To se ni zgodilo."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

oriša
07. 10. 2021 17.11
+0
sigurno ni kriv, že zato ker je princ.
Simon Gaberscek
07. 10. 2021 15.08
+1
Kaj ga odvezuje posilstva ???
TolstojV
07. 10. 2021 14.30
+3
Virginija je vredna kritike že takrat je bila amoralno danes pa je še hujša, nastavljala se je bogatim moškim zaradi koristi danes pa dela enako! Katera ženska, ki se je nastavljala bogatašem lahko trdi, da so jo bogati moški spolno izkoristili, če ni s sexom soglašala. Virginija je pokvarjena do obisti!
revolucijakorupcijafasizem
07. 10. 2021 13.45
+16
Lahko bo pregledal dokument kjer piše da je bil na pedofilskem otoku