Tujina

Prostovoljec, ki je pomagal po potresu v Petrinji, padel s strehe in umrl

Petrinja, 03. 01. 2021 12.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Maja Račič
Komentarji
0

Še ena tragična zgodba iz Petrinje: okoli 10. ure dopoldan je prostovoljec, ki je pomagal pri sanaciji po torkovem potresu, zdrsnil z mokre strehe. Kljub dolgotrajnemu oživljanju je na kraju umrl. Pri sanaciji je bilo skupno poškodovanih že šest oseb, v soboto sta se pri delu poškodovala dva gasilca. Hrvaške oblasti zato pozivajo vse, ki pomagajo na terenu, naj bodo pri tem izjemno previdni.

Po poročanju hrvaškega portala 24sata se je v Petrinji zgodila še ena tragična nesreča. Okoli 10. ure dopoldan je moški, ki je pomagal v sanaciji po torkovem potresu, padel s strehe. Kljub oživljanju, ki so mu ga nudili ljudje na kraju še pred prihodom reševalcev, je umrl, je za omenjeni portal potrdila tamkajšnja policijska uprava.

Po neuradnih informacijah gre za prostovoljca, ki naj bi v Sisak oziroma Petrinjo prišel v soboto, in sicer naj bi tja pripeljal kamp prikolico, skupaj z ostalimi prostovoljci, ki so želeli pomagati po katastrofalnem potresu. Po navedbah hrvaških medijev naj bi bil 57-letnik doma z območja Vrbovca.

Poleg prostovoljcev v Petrinji pri sanaciji že ves čas pomagajo tudi gasilci. V soboto sta se pri delu poškodovala dva. Do zdaj je bilo med sanacijo po potresu poškodovanih šest oseb. Hrvaške oblasti zato pozivajo vse, ki so na terenu, da so pri delu izjemno previdni.

Gasilci in drugi na kraju sicer nadaljujejo z odstranjevanjem poškodovanih dimnikov, odpadlih ometov, popravilom streh in drugimi podobnimi deli.

V soboto je bilo v Petrinji in okolici na terenu skupno 488 gasilcev s 122 vozili, še poročajo hrvaški mediji.

Zaradi izjemno težkih delovnih pogojev je hrvaška gasilska zveza gasilcem zagotovila tudi psihološko podporo na terenu, je pojasnil glavni gasilski poveljnik Slavko Tucaković.

Sanacija posledic potresa se nadaljuje tudi v sosednjih okrožjih. Samo na območju Zagreba so tamkajšnji gasilci v soboto opravili 80 intervencij, skupno doslej že več kot 500.

Območje hrvaške Petrinje je sicer od ponedeljka streslo že okoli 400 potresov. Najhujši je bil potres v torek ob 12.19, ki je dosegel magnitudo 6,2. Tla se po podatkih Evropsko-sredozemskega seizmološkega centra (EMSC) tresejo tudi danes, najmočnejši sunek je okoli ene ure zjutraj dosegel magnitudo 2,9, še več pa jih je preseglo magnitudo 2,0.

Koronavirus pasica november
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1