Tujina

Trije ranjeni uspešno prestali operacije, za življenje se borita še dva otroka

Beograd, 03. 05. 2023 15.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.K., D.L.
Komentarji
0

Strelski pohod na beograjski osnovni šoli je terjal devet smrtnih žrtev, ranjenih je še šest otrok in učiteljica. Iz bolnišnice so sporočili prve pozitivne informacije, trije ranjeni učenci so namreč prestali operacijo in so stabilni, prebuja se tudi učiteljica. V smrtni nevarnosti pa sta še vedno deklica, ki jo je 13-letni napadalec ustrelil v glavo, in deček, ki je bil ustreljen v prsni koš.

Srbska ministrica za zdravje Danica Grujičić je spregovorila o stanju ranjenih v tragičnem strelskem napadu v Srbiji. Poleg devetih smrtnih žrtev, ki jih je doslej terjal strelski pohod na osnovni šoli v Beogradu, je ranjenih še šest otrok in učiteljica.

Tri ranjene učence in učiteljico so odpeljali na klinični center. "Na kliničnem centru je deklica s poškodbo trebuha in roke, morali so ji jo amputirati, fantek s poškodbo noge je trenutno na ortopediji, operacija fantka, ki je bil ustreljen v prsni koš in vrat in je najhuje poškodovan, medtem še poteka. Treba bo opraviti še več posegov," je povedala srbska ministrica za zdravje  Danica Grujičić.

Direktor Kliničnega centra Srbije Milika Ašanin je v popoldanskih urah spregovoril o stanju ranjenih in informacije so nekoliko bolj spodbudne.  "Od štirih operiranih pacientov so trije uspešno prestali operacijo in so na intenzivni enoti. Dva učenca sta popolnoma budna, počasi se prebuja tudi učiteljica. So popolnoma stabilni," je dejal Ašanin. A, kot je dodal, je stanje četrtega sprejetega bolnika, fanta, ki je bil ustreljen v prsni koš, bolj zapleteno. Upamo na ugoden izid," je sklenil. 

 "Ena deklica je na žalost v kritičnem stanju, operirana je, naredili so vse, da bi jo rešili, še vedno se borijo za njeno življenje," je povedala ministrica za zdravje.  Omenjeno deklico zdravijo na pediatričnem centru v Beogradu, tam sta še dva poškodovana. 

Za vse, ki potrebujejo psihološko pomoč, bodo odprli dve telefonski liniji, na voljo pa jim bodo tudi posvetovanja v živo. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja