Tujina

Republikanski volivci nenaklonjeni novi kandidaturi Trumpa

Washington, 14. 12. 2022 09.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Novo predsedniško kandidaturo nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa podpira 31 odstotkov republikanskih volivcev, 61 odstotkov pa bi raje volilo koga drugega, ugotavlja zadnja anketa časopisa USA Today. Trumpove politike so večini sicer še vedno všeč, vendar so naveličani afer v povezavi z njim.

Vse večje simpatije med volivci uživa floridski guverner Ron DeSantis, ki ga je v anketi v hipotetičnem dvoboju z Donaldom Trumpom podprlo 56 odstotkov republikanskih volivcev, Trumpa pa le 33 odstotkov. Še julija si je v enaki anketi 60 odstotkov republikanskih volivcev želelo, da bi Trump znova kandidiral.

Ron DeSantis
Ron DeSantis FOTO: AP

Med vsemi ameriškimi volivci pa bi sedanji predsednik Joe Biden neprepričljivo premagal Trumpa, in sicer s 47 odstotki glasov proti 40. Med vsemi volivci si Bidnove kandidature za drugi mandat želi le 23 odstotkov vprašanih. V duelu z DeSantisom tako kaže na poraz aktualnega predsednika.

Naslednje ameriške predsedniške volitve bodo 5. novembra 2024, pred tem pa bodo potekale strankarske volitve.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikhrast
14. 12. 2022 16.03
-3
Trump je pogorel, še Fox TV mu ni več naklonjen, Tucker Carkson ga še omenja pa tako poskrbi za smeh. Trumpov problem je pa sodišče, odvetniki in finančniki ga zapuščajo, poglej koliko jih je v arestu ali pa na sodiščih.
dannyer
14. 12. 2022 12.11
+1
demokratinja sinemon odstopila od demokratske stranke to je senatorka. Menshen pa bo povsem verjetnosti prišel k republikancem ker dela v tako imenovani maga državi. kar pomeni večina v senatu ni. drugič tviter dokumenti dokazujejo trump ni spodbujal nasilaj to je v domenu levice. cenzoriral iso ga na laži vse je črno na belem. vijagata je to zahtevala kljub pogovoru tviter zaposlenih da ni kršil so pa govorili zel onasilne zadeve prav zaposleni . ironija dovolili so objave nasilja nigerije irana kitajske . laž ima kratke noge.