Tujina

Reševalne ekipe hitele na pomoč ribičem, ki so 'odplavali' z ledeno ploščo

Sahalin, 18. 02. 2024 12.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Z ruskega Daljnega vzhoda prihaja novica nenavadnega reševanja. Na otoku Sahalin se je namreč odlomila večja ledena plošča in odplavala po ledenem morju. To seveda ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi skupaj s ploskvijo po morju odplavalo tudi več kot 80 ribičev, ki so v tem času stali na ledeni površini. A reševalnim ekipam jih je naposled, tudi s pomočjo helikopterja, uspelo rešiti.

Na ruskem Daljnem vzhodu je po poročanju CNN, ki navaja rusko tiskovno agencijo RIA, potekala nenavadna reševalna akcija. Skupaj s 50-metrsko ledeno ploščo, ki se je odtrgala od obale največjega ruskega otoka Sahalin, je namreč po ledenem morju odplavalo tudi večje število oseb, ki so v tem času stale na zaledeneli ploskvi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čeprav so sprva poročali o 14 ujetih ribičih, pa se je po poročanju ruske tiskovne agencije nazadnje izkazalo, da je na plošči ostalo ujetih 82 ribičev. Na pomoč reševalnim ekipam, ki so posredovale z avtomobili in čolni, je poletel tudi helikopter ministrstva za izredne situacije Mi-8. 

Kasneje so z ministrstva sporočili, da je reševalna akcija na Sahalinu končana in da so s plošče uspešno evakuirali vseh 82 oseb ter jih prepeljali na kopno. "Poškodovanih ni bilo," so še zapisali.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čeprav so turisti na tem območju redki, pa sicer tovrstne nesreče z ujetimi ljudmi na odlomljenih ledenih ploščah v tem delu Rusije niso tako neobičajne. Leta 2020 so tako z ledene plošče reševali kar 536 ribičev. Plošča se je takrat odtrgala od obale v bližini zaliva Mordvinov na Sahalinu.

Na otoku je v zadnjih letih prišlo do porasta obiskovalcev, večinoma povezanih z razvojem naftnih in plinskih polj na morju.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

anatomija
18. 02. 2024 19.21
-1
Niso jih rešili . Preprečili so jim pobeg preko Beringovega morja do Aljaske
Betuul
18. 02. 2024 14.40
-4
Da ni bilo kaj s tem povezano z pok navalnim!
Emtisunce
18. 02. 2024 14.29
+7
Ne glede na Ukrajinsko situacijo, rusko Kamčatko vsako leto zaradi lova in ribolova obišče več kot 180.000 evropejcev in američanov.