Ruska vojna ladja se je 'agresivno približala' ameriškemu rušilcu v Arabskem morju

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
U.V.
KOMENTARJI
322
Ruska vojna ladja se je "agresivno približala" ameriškemu rušilcu v Arabskem morju in skoraj povzročila trčenje, sporoča ameriška mornarica. Iz videoposnetka dogodka je razvidno, da sta se ladji nevarno približali druga drugi.

V četrtek se je ameriški USS Farragut med opravljanjem rutinskih operacij v Arabskem morju "agresivno približala" vojna ladja ruske mornarice, je sporočila peta flota ameriške mornarice, ki nadzoruje operacije mornarice na Bližnjem vzhodu. 

Posnetek dogodka, ki ga je na družbenem omrežju Twitter objavila ameriška mornarica, kaže, da se je ruska ladja z veliko hitrostjo približala ameriški, razdalja med ladjama naj bi bila le okoli 50 metrov, poroča CNN

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Farragut je petkrat opozorila na nevarnost trčenja, a je ruska stran to ignorirala. Zatem pa je le spremenila svojo pot, vzpostavljena je bila radijska komunikacija in ladji sta se oddaljili. "Čeprav je ruska ladja ukrepala, je prvotna zamuda pri upoštevanju mednarodnih pravil povečala možnost trčenja,"so še zapisali pri ameriški mornarici. 

Naloga Farragut je prestreganje morebitnih sovražnih ladij in jim preprečiti, da se približajo letalonosilki - Farragut je namreč del skupine letalonosilke USS Harry S. Truman. 

Gre za že drugo skorajšnje trčenje ameriške in ruske ladje v zadnjih sedmih mesecih, junija sta ladji skorajda trčili v bližini Filipinov v Tihem oceanu.