Tujina

Sanjska služba: na Maldivih iščejo 'bosonogega knjigarja'

Male, 27. 09. 2020 20.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Neža Pušnik
Komentarji
14

Imate radi knjige, peščene plaže in kristalno čisto morje? Potem vas ponudba za delo v luksuznem letovišču Soneva Fushi na zasebnem otoku Kunfunadhoo (Maldivi) zagotovo ne bo pustila ravnodušnega – iščejo namreč nekoga, ki bi od oktobra do velike noči vodil tamkajšnjo knjigarno.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za vse, ki se ne veselite jeseni in zime sredi pandemije covid-19, vas pa vsaj tolaži misel na to, da boste lahko večere preživeli v družbi dobre knjige – na Maldivih iščejo nekoga, ki bi od oktobra vodil knjigarno v ekološkem, luksuznem letovišču Soneva Fushi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Knjigarno v tem letovišču na zasebnem otoku Kunfunadhoo so od leta 2018 vodili že trije "bosonogi knjigarji". Zadnja, ki je opravljala to delo, je bila Chrissy Ryan, a je otok zapustila aprila zaradi pandemije. Ker pa se bo letovišče znova odprlo za obiskovalce z vsega sveta, potrebujejo nekoga, ki bo do velike noči njihove goste oskrboval s knjigami. 

Predsednica škotske vlade Nicola Sturgeon je v tvitu zapisala, da čeprav že ima najboljšo službo na svetu, bi odlična druga izbira bila prav to, vodenje knjigarne na Maldivih. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Maldivi so praktično rešeni novega koronavirusa, letovišče pa ima lastni medicinski center, v katerem izvajamo teste, zato je tukaj zelo varno. Pričakujemo, da se bodo ljudje vrnili, zato smo si zadali, da znova odpremo kavarno," je za Guardian povedal Philip Blackwell, izvršni direktor podjetja Ultimate Library, ki vodi knjigarno in počitniške destinacije po vsem svetu oskrbuje s knjigami. 

Ko so nazadnje oglaševali delo bosonogega knjigarja, so se prijavili ljudje z vseh vetrov, ki so želeli pobegniti življenjski rutini. "Od novinarjev iz Bele hiše do filmskih režiserjev, odvetnikov, IT-jevcev, pesnikov, upokojenih knjižničarjev," je povedal Blackwell, ki izhaja iz britanske družine z dolgo tradicijo prodajanja knjig. "Najpomembneje je, da gre za nekoga, ki ima izkušnje s prodajo knjig. Radi morajo imeti ljudi, imeti pa morajo veliko znanja o knjigah. Prav tako morajo biti pustolovskega duha, saj to ni služba, v kateri osem ur sediš v knjigarni. Ukvarjati se je treba z gosti, jim pomagati na njihovem knjižnem potovanju … Branje za užitek je kot mišica, ki ni ravno trenirana – z njo se ljudje začnejo ukvarjati šele, ko imajo čas na počitnicah," pa je spregovoril o potrebnih lastnostih naslednjega knjižnega molja, ki bo dobil sanjsko službo na Maldivih. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Potrebno je tudi odlično znanje angleščine, pa tudi živahen stil pisanja, saj mora knjigar/ka voditi tudi blog, v katerem mora opisovati svojo izkušnjo. Prav tako morajo biti sposobni organizirati in voditi delavnice ter dogodke. Zahtevajo tudi pozitiven odnos, samostojnost in samoiniciativnost. Kdorkoli bo izbran, bo pred odhodom na Maldive moral opraviti uvajanje na daljavo. 

"Imeli bodo pesek med prsti namesto plundre pod nogami," je službo, ki ne potrebuje dodatnega oglaševanja, še opisal Blackwell. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Xm@s
28. 09. 2020 09.50
+1
novinarji, novinarji :)
Koronanateg
28. 09. 2020 09.41
+1
hehe jzt poslal ze nekaj casa nazaj prosnjo vcer so me klical da pridem na razgovor najprej morem v nemcijo in ce bo vse vredu grem dol😀
CIGU MIGU
28. 09. 2020 08.47
+8
rkc išče nekoga,za poliranje zvonov na blejskem otoku
mccm
28. 09. 2020 08.39
+32
sanjska služba je slovenski parlament... delaš ne nič, maldive si pa lahko z lahkoto privoščiš za uživanje namesto dela
BETONSKI
28. 09. 2020 09.04
-12
TVOJA IZJAVA JE KONTRADIKTORNA, ČE NE DELAŠ NIČ SI NE MOREŠ PRIVOŠČITI NEKAJ NAMESTO DELA ,KER ENOSTAVNO NE DELAŠ NIČ.
scipio
28. 09. 2020 08.39
+17
Malate si nebesa na Zemlji tam, kjer jih ni. Tukaj doma, kjer jih imamo, pa jih mnogi ne vidite in jih raje vsevprek pacate. Le kaj mi bo Copacabana...razen seveda, da jo kot popotnik obiščem za dan ali dva, spijem tam dol pino colado, pa kakšen mojito, malo zdrsnem še kam drugam, zavedajoč se ves čas, kje imam svoj prijazni domek v tej naši deželi delavcev in kmetov.
ni_mi_vse_eno
27. 09. 2020 21.59
+2
Alkohol prepovedan, ženske pa zavite v črno, to so maldivi za nedopustnike
KavčStrokovnjak
28. 09. 2020 08.36
+5
Seveda. Zato je njihova podvodna vinska klet svetovno znana... Ne moreš verjet, najdeš celo nekaj slovenskih vinarjev v njihovi "kleti" pod vodo. Predvidevam, da pišeš iz izkušnje, ker veš da je tam tako. Ker si večkrat na tamkajšnjih otokih.
Rožice cvetijo
28. 09. 2020 08.51
+5
Rožice cvetijo
28. 09. 2020 08.52
+4
Maldivi so najmanjša muslimanska država. V Maléju nimaš kaj iskati....samo plaže so čudovite....
VAREN
27. 09. 2020 21.28
+18
Sanjsko je tam bit le kot dopustnik in nič drugega. Še sanja se vam ne, kako delajo ti mladostniki na otokih. Pa ne mislite, da so sobarice ženske.
Rožice cvetijo
28. 09. 2020 08.54
+8
V vsem muslimanskih resorjih so delavci, čistilci....moški.
-20
Tole bi blo zame idealno.Pa sabo prenesem velik marksistično,stalinističnih knjig.Njihove po kumunajzerko "umaknem"...sam gobarjenje bom pa pogrešu.Bom pa tok več na jago hodu...bodo trofeje👍
ljubiteljživali
27. 09. 2020 21.19
-5
Tudi, če spadaš med ta rdeče, se strinjava v eni stvari, kajne; namreč tole so nebesa...
VAREN
27. 09. 2020 21.25
+6
Malo nadrgradi svojo plitko pamet. Mogoče ugotoviš, da je to muslimanski svet.