Tujina

Senegalski junak: leta 2017 je kopalcu rešil življenje, zdaj je umrl on

Palma , 24. 05. 2024 13.27 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Restavracija Medusa Beach Club na Majorki, kjer se je zrušil del stavbe, je bila v tistem trenutku polna strank, med njimi je bilo veliko dopustnikov, saj se je na otoku že začela turistična sezona. V tragediji so umrle štiri osebe, med njimi tudi varnostnik, sicer državljan Senegala, ki je pred sedmimi leti rešil življenje kopalcu, ki se je utapljal.

45-letni Senegalec Abdoulaye Diop je bil v Palmi dokaj znana oseba – od decembra leta 2017, ko je skupaj s prijateljem Oumarjem M'benguejem rešil moškega, ki se je utapljal v morju.

"Bili sta le okoli dve stopinji Celzija, voda je zmrzovala, toda ko vidiš nekoga v tej situaciji, ukrepaš, ne da bi razmišljal," je kasneje povedal v intervjuju za lokalni časnik Ultima Hora. Opisal je, kako sta se s prijateljem peljala ob obali, ko ju je ustavila objokana ženska in jima povedala, da je moški šel v vodo in se ni vrnil. 

Z njegovim telefonom je poklicala policijo in začelo se je iskanje pogrešanega. "Medtem ko smo ga iskali, sem policista prosil za njegovo svetilko in šel v vodo. Ko mi je segala do vratu, sem v daljavi zagledal plavalca," je pojasnil. S prijateljem sta uspela priti do moškega in ga privleči na obalo, nato pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer je okreval. 

Lokalni mediji so takrat pisali o junaku, ki je nekomu rešil življenje. Prejel je tudi odlikovanje mestnih oblasti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zdaj se je Diopovo ime znova znašlo v časopisih, tokrat svetovnih in žal s tragično noto. Abdoulaye Diop je namreč ena od štirih žrtev, ki so umrle v sinočnji nesreči.

Doslej so oblasti potrdile štiri smrtne žrtve, 16 ljudi pa je bilo poškodovanih. Stanje petih je kritično. Po prvih podatkih so med mrtvimi dve Nemki, stari 20 in 30 let, ki sta v Palmo prišli na počitnice, Abdoulaye Diop, ki je živel v s'Arenalu in delal kot vratar v nočnem klubu, in 23-letnica, ki je delala v Medusa Beach Clubu. 

"Abdoulaye je bil na kavi, redno je zahajal tja, ko je končal s treningom v telovadnici, ona pa je bila tam zaposlena," je z zlomljenim glasom za televizijo RTVE povedal njun prijatelj. 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cobra007
24. 05. 2024 16.41
-1
Pa kakšne stavbe imajo tam.. neuradno sem slišala, da se je stavba podrla, ker je bila pre polna.. ?🙄🤯
stylo
24. 05. 2024 15.13
-2
Final Destination
XVXC
24. 05. 2024 14.21
+14
Še v gostilni več ni varno.
bohan22
24. 05. 2024 14.30
+12