Tujina

Pogrešano Danko naj bi opazili na Dunaju, v iskanje se je vključil Interpol

Beograd, 31. 03. 2024 09.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tudi velika noč v Srbiji mineva v iskanju dvoletne Danke. Deklico naj bi opazili na Dunaju, spremljali naj bi jo dve ženski romunskega državljanstva. Pojavil se je posnetek, ki smo ga pridobili tudi v našem uredništvu. Pojavljajo se številna ugibanja o podobnosti deklice s posnetka z izginulo malčico, a uradno ni potrditve, da gre res za Danko. Kot kaže, se je v iskanje vključil tudi Interpol.

Danko, ki je pogrešana že šesti dan, naj bi, kot poroča srbski Telegraf, včeraj zvečer opazili na Dunaju. Deklico naj bi spremljali dve ženski iz Romunije. Srbske oblasti že sodelujejo z avstrijskimi, da bi preverile novo sled, a informacije uradno še niso potrdile. Srbski predsednik Aleksandar Vučić je prav tako omenil novo sled za malčico, ki se je pojavila okoli pol tretje ure zjutraj, še poročajo srbski mediji. Ministrstvo za notranje zadeve Srbije je po objavi posnetka z Dunaja pozvalo vse Srbe, ki živijo v avstrijski prestolnici in imajo kakršne koli informacije o primeru, naj se oglasijo in takoj obvestijo policijo.

Telegraf je posnetek deklice, ki so jo videli na Dunaju in naj bi bila zelo podobna pogrešani Danki, tudi pridobil. A njeni družinski člani so skeptični do posnetka. Kot je za Telegraf komentiral njen dedek, ne verjame, da so našli Danko, dokler deklica ne bo znova pri njem. Da deklica na posnetku podobno hodi in ima enako pričesko, je za Telegraf dejal tudi njen stric. A opozoril je, da je Danka sicer živahnejša, da ne more biti pri miru, kot je deklica na posnetku. Dekličina mama je za srbske medije dejala, da posnetka ni videla, saj ne spremlja družabnih omrežij. Avtentičnost posnetka sicer preverja policija in poskuša najti odgovor na vprašanje, ali je na njem izginula deklica. 

Se pa je v iskanje Danke, kot kaže, vključil tudi Interpol. Na njihovi spletni strani se je namreč pojavilo obvestilo, da je deklica izginila, objavljena je tudi njena fotografija in podatki, poroča tudi Net.hr. Interpol je pod razpoznavne znake in značilnosti zapisal, da ima deklica na levem ušesu visečo ušesno mečico in da ima na levi nadlakti materino znamenje rahlo temne barve in nepravilne oblike. 

V iskanje srbske deklice Danke se je vključil Interpol
V iskanje srbske deklice Danke se je vključil Interpol FOTO: Interpol

Medtem so srbski policisti Dankino mamo znova odpeljali na kraj, kjer so deklico videli nazadnje. Kot so pojasnili, so želeli rekonstruirati potek dogodkov, poroča Telegraf.  Dekličina mama jim je na mestu dogodka tako natančno pokazala, kaj se je zgodilo v času, ko je izginila Danka. 

Srbski mediji so objavili posnetke iskanja z dronom. Tožilci so včeraj odredili podroben pregled materinega mobilnega telefona. Srbski mediji pišejo, da naj bi pred izginotjem malčice izbrisala nekatera sporočila in klice.

Srbska policija sicer preiskuje del reke Brestovačke, helikopterji pa so preleteli širše območje kraja izginotja deklice. Policija ustavlja vozila na vhodu v Banjsko polje, stekle so priprave za preiskovanje reke.

Spomnimo, dekličina mati je srbskim medijem povedala, da je deklica izginila, ko je starejšemu sinu dala vodo. Družina je v torek obiskala družinsko hišo v Banjskem polju, da bi se igrali na svežem zraku. Deklica je bila ob izginotju oblečena v zeleno jakno, vijoličaste hlače, imela pa je tudi spete lase.

Iskanje pogrešane deklice v Srbiji
Iskanje pogrešane deklice v Srbiji FOTO: MUP Srbije

Policisti so v preiskavi pregledali objekte vseh stanovalcev v Banjskem polju, znova so zaslišali tudi mamo pogrešane, očeta pa so poligrafsko testirali. Matere namreč niso mogli, ker je noseča.

Danka Ilić (TWITTER)
Danka Ilić (TWITTER) FOTO: Twitter

Preiskali so 10-kilometrsko območje, prav tako so pred družinsko hišo napotili bagre, ki so prekopali okolico, vendar jim deklice kljub vsem naporom še ni uspelo najti. Okoli hiše danes ni več bagrov in tovornjakov.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou