TUJINA

Sestra Kim Džong Una grobo nad Seul

Pjongjang/Seul, 24.11.2022, 13:05 | Posodobljeno pred 24 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Vplivna sestra severnokorejskega voditelja Kim Džong Una je predsednika in vlado Južne Koreje javno ozmerjala z "idioti" ter "marionetami" in "zvestimi psi" ZDA. Besede Kim Jo Džong navajajo severnokorejski državni mediji, v Seulu pa so jih že kritizirali, saj da skušajo zanetiti nezadovoljstvo med Južnokorejci.

Kim Jo Džong
Kim Jo DžongFOTO: AP

"Takoj, ko so ZDA pozvale k neodvisnim sankcijam (proti Severni Koreji), so jo južnokorejske marionete posnemale. To nagnusno dejanje še dodatno ponazarja, da je južnokorejska skupina zvest pes in marioneta ZDA," je izjavila Kim Jo Džong. Kot je dodala, ne razume, zakaj Južnokorejci pasivno spremljajo, kako predsednik "Jun Suk-Jeol in njegovi idioti ustvarjajo nevarne situacije".

Južnokorejsko zunanje ministrstvo je v torek sporočilo, da po seriji testnih raketnih izstrelitev – vključno z izstrelitvijo medcelinske balistične rakete, ki bi lahko dosegla ZDA – razmišlja o uvedbi neodvisnih sankcij proti Pjongjangu.

PREBERI ŠE
Severna Koreja znova izstrelila balistično raketo

Kim je Seulu sporočila, da to ni prava pot. "Nesramne in neumne še enkrat opozarjamo, da bodo sankcije iz obupa ter pritisk ZDA in njenih južnokorejskih marionet le še okrepili sovražnost in jezo Severne Koreje," je dejala.

Severna Koreja je sicer znana po grobih osebnih napadih na južnokorejske in ameriške voditelje. Nekdanjega južnokorejskega predsednika Lee Myung-baka in nekdanjo predsednico Park Geun-hye je označila za "podgano" oz. "prostitutko", Donalda Trumpa pa je označila za "duševno nestabilnega", poroča ABC.

PREBERI ŠE
Severna Koreja svari 'duševno nestabilnega' Trumpa pred lahkomiselnimi izjavami

V Seulu ministrstvo za združitev obeh Korej obžaluje 'vulgaren jezik'

Ministrstvo za združitev obeh Korej v Seulu je v odzivu danes obžalovalo "vulgaren jezik", s katerim je visoka predstavnica Pjongjanga napadla Joona, in obenem severno sosedo obtožilo, da skuša med Južnokorejci zanetiti nezadovoljstvo s predsednikom.

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.