Tujina

Sestra Kim Džong Una grobo nad Seul

Pjongjang/Seul, 24. 11. 2022 13.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T. R. K.
Komentarji
5

Vplivna sestra severnokorejskega voditelja Kim Džong Una je predsednika in vlado Južne Koreje javno ozmerjala z "idioti" ter "marionetami" in "zvestimi psi" ZDA. Besede Kim Jo Džong navajajo severnokorejski državni mediji, v Seulu pa so jih že kritizirali, saj da skušajo zanetiti nezadovoljstvo med Južnokorejci.

Kim Jo Džong
Kim Jo Džong FOTO: AP

"Takoj, ko so ZDA pozvale k neodvisnim sankcijam (proti Severni Koreji), so jo južnokorejske marionete posnemale. To nagnusno dejanje še dodatno ponazarja, da je južnokorejska skupina zvest pes in marioneta ZDA," je izjavila Kim Jo Džong. Kot je dodala, ne razume, zakaj Južnokorejci pasivno spremljajo, kako predsednik "Jun Suk-Jeol in njegovi idioti ustvarjajo nevarne situacije".

Južnokorejsko zunanje ministrstvo je v torek sporočilo, da po seriji testnih raketnih izstrelitev – vključno z izstrelitvijo medcelinske balistične rakete, ki bi lahko dosegla ZDA – razmišlja o uvedbi neodvisnih sankcij proti Pjongjangu.

Kim je Seulu sporočila, da to ni prava pot. "Nesramne in neumne še enkrat opozarjamo, da bodo sankcije iz obupa ter pritisk ZDA in njenih južnokorejskih marionet le še okrepili sovražnost in jezo Severne Koreje," je dejala.

Severna Koreja je sicer znana po grobih osebnih napadih na južnokorejske in ameriške voditelje. Nekdanjega južnokorejskega predsednika Lee Myung-baka in nekdanjo predsednico Park Geun-hye je označila za "podgano" oz. "prostitutko", Donalda Trumpa pa je označila za "duševno nestabilnega", poroča ABC.

V Seulu ministrstvo za združitev obeh Korej obžaluje 'vulgaren jezik'

Ministrstvo za združitev obeh Korej v Seulu je v odzivu danes obžalovalo "vulgaren jezik", s katerim je visoka predstavnica Pjongjanga napadla Joona, in obenem severno sosedo obtožilo, da skuša med Južnokorejci zanetiti nezadovoljstvo s predsednikom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ho Chi Joža
12. 02. 2023 11.23
Svetlanini punčki v poduk v JužniK. se ne umira zaradi lakote je za vse poskrbljeno.
Foxn.ca
05. 01. 2023 20.11
+2
Sem Kardde.-;-. sliko vzela iz okvirja, jo srtgala in zakrurila. V okvir pa dala sliko od Kim Jo Džong.*+
Ho Chi Joža
12. 02. 2023 11.27
-1
Kardelj je bil čist uredu dečko za razne Stanovnike,Dolance Zemljariče itd.Njegove kipe pretopiti in prodati bron na Dinos ali Surovino.Škoda praha,da bi se nabiral na njih.
borjac
25. 11. 2022 10.12
+6
Ne vem kaj kar naenkrat moti J. Korejce, pa ZDA , pa ............. kolikor vem SMO VSI ZMERJALI, malega d.........., pa zmeš........ debe........... , pa tisoč zmerljivk smo uporabili za tega S. Korejskega voditelja, sedaj je njegova sestra natrosila kup zmerljivk za njihove nasprotnike, in kar naenkrat je to nekulturno, nedemokratično, ne................ in ostale neumnosti, ko pa smo mi zmerjali je pa bilo vse OK., ni ovir, zmerjamo eni druge, in ne tako da eni lahko zmerjamo drugi pa ne.
Ankh Mihael
25. 11. 2022 09.59
+2
Pa še kako prav ima (y)