Tujina

Na ulicah Minska tako privrženci kot tudi nasprotniki Lukašenka

Minsk, 16. 08. 2020 09.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, Ti.Š.
Komentarji
220

V Belorusiji še naprej vre. Teden dni po spornih predsedniških volitvah v Belorusiji, na katerih si je dosedanji predsednik Aleksander Lukašenko zagotovil šesti mandat, je prvič potekalo zborovanje v podporo Lukašenku. S tem želi režim odgovoriti na trajajoče proteste Lukašenkovih nasprotnikov, ki so na ulicah prestolnice Minsk potekali tudi danes.

Protesti v Belorusiji se nadaljujejo. V Minsku so se ob tem včeraj spomnili ubitega protestnika.
Protesti v Belorusiji se nadaljujejo. V Minsku so se ob tem včeraj spomnili ubitega protestnika. FOTO: AP

Teden dni po spornih predsedniških volitvah v Belorusiji, na katerih si je dosedanji predsednik Aleksander Lukašenko zagotovil šesti mandat, je danes prvič potekalo tudi zborovanje v podporo Lukašenku. S tem želi režim odgovoriti na trajajoče proteste Lukašenkovih nasprotnikov, ki so na ulicah prestolnice Minsk potekali tudi danes.

Lukašenko je nagovoril množico svojih podpornikov na današnjem zborovanju v središču Minska in jih pozval, naj branijo državo in njeno neodvisnost.

Beloruski režim je danes v prestolnici po napovedih prvič priredil zborovanja v podporo Lukašenku. Po poročanju medijev so v prestolnico pripeljali državne uradnike iz vseh delov Belorusije. Tako naj bi odgovorili na očitke, da nikjer ni videti tistih 80 odstotkov ljudi, ki so glede na uradne izide prejšnjo nedeljo volili Lukašenka.

"Pozval sem vas sem, ne da branite mene, ampak prvič v četrt stoletja, da branite državo in njeno neodvisnost," je dejal privržencem, ki so se zbrali na osrednjem Trgu neodvisnosti.

"Nisem ljubitelj zborovanj, ampak ni moja krivda, da sem vas moral pozvati na pomoč," je še dejal 65-letni predsednik pred okoli desettisočglavo množico ljudi, ki so vihrali z zastavami in vzklikali "Hvala!" in "Belorusija".

Poudaril je, da so bile volitve veljavne in da 80 odstotkov glasov podpore, kolikor jih je prejel, ni moglo biti ponarejenih. "Ne bomo predali naše države," je zatrdil.

Nato zavrnilo navedbe, da krepi zmogljivosti v regiji

Beloruski predsednik je na zborovanju tudi dejal, da zveza Nato blizu meje z Belorusijo krepi svojo vojaško prisotnost. Po njegovih besedah so tanki in letala "15 minut od meje".

Zveza Nato je v odzivu zavrnila Lukašenkove trditve. "Nato ne krepi zmogljivosti v regiji," je poudarila tiskovna predstavnica zavezništva Oana Lungescu. Dodala je, da prisotnost Nata na vzhodnem krilu zavezništva ne ogroža nobene države. "Je izključno obrambne narave, sorazmerna ter namenjena preprečevanju konfliktov ter ohranjanju miru," je še dejala po poročanju tujih tiskovnih agencij.

Oana Lungescu je še povedala, da Nato pozorno spremlja razmere v Belorusiji. Ob tem je ponovila poziv generalnega sekretarja zavezništva Jensa Stoltenberga beloruskim oblastem, naj spoštujejo temeljne svoboščine, vključno s svobodo govora in pravico do mirnih protestov.

Protesti so v državi izbruhnili po razglasitvi rezultatov predsedniških volitev, na katerih je glede na uradne podatke Lukašenko z 80 odstotki glasov osvojil že šesti mandat. Protestniki zahtevajo spremembo in opozarjajo, da so bile volitve lažne. Po njihovem je zmagovalka opozicijska 37-letna Svetlana Tihanovska, ki je medtem zbežala v Litvo.

Tudi danes se je v Minsku – osmi dan zapored – zbralo več deset tisoč protestnikov. Protestirajo proti Lukašenku, ki si je na spornih volitvah pred tednom dni zagotovil šesti petletni mandat.

V Minsku pa se je danes znova zbralo tudi več deset tisoč privržencev opozicije, ki so se na poziv slednje pridružili Shodu za svobodo, za katerega organizatorji upajo, da bo doslej največji protestni shod po volitvah.Po nekaterih navedbah predstavnikov opozicije se je danes zbralo celo okoli 100.000 ljudi.

Protestniki so se sprehodili po Aveniji neodvisnosti, pozivali Lukašenka k odstopu in vzklikali "Odidi!". Nosili so tudi napise "Smo proti nasilju" in "Lukašenko mora odgovarjati za mučenje in smrt".

Okoli poldneva pa so v mestu Gomel na jugovzhodu države pokopali drugo žrtev protestov.

Beloruski predsednik se je o razmerah v državi v soboto po telefonu pogovarjal z dolgoletnim zaveznikom, ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Po pogovoru je dejal, da mu je ruski kolega zagotovil "polno pomoč Rusije za zagotovitev varnosti v Belorusiji". Ob tem je spomnil, da sta obe državi v Organizaciji pogodbe o kolektivni varnosti, ki jima omogoča tudi, da si medsebojno pomagata z vojaškimi sredstvi.

Tudi iz službe za odnose z javnosti Kremlja so danes sporočili, da je predsednik Putin v pogovoru z Lukašenkom zagotovil pripravljenost Moskve, da nudi potrebno pomoč pri reševanju težav na podlagi sporazuma o uniji med državama kot tudi v okviru Organizacije pogodbe o kolektivni varnosti.

Več deset tisoč ljudi, nasprotnikov predsednika, se je sicer na ulicah beloruskih mest znova zbralo tudi minulo noč. Največ jih je bilo v prestolnici Minsk, kjer so se spomnili pred dnevi ubitega protestnika. Protestirali so s človeškimi verigami in stavkami, demonstranti pa so se spomnili tudi pred dnevi ubitega protestnika.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (220)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Samo gasssss...
17. 08. 2020 14.47
+3
Ko Putin tleskne s prstom poskoči pol sveta druga polovica pa išče plenice.😂🤣😂
mačo123
17. 08. 2020 11.36
-2
Ali ga bosta Šla Kučan ,Fajonka podpret Lukašenka.Udbovcu Plavemu je bil Lukašenko vzor in prijatelj.
InterReflectlons
16. 08. 2020 20.25
-1
Titoizem, ki ga izvajata Viktor Orban in IJJ je tak. Bruselj prosiš za evropska sredstva. Če jih Bruselj ne bo hotel dati, zagroziš, da boš šel pod Vladimirja Putina kot je to počel TITO nekoč. Evo, to je titoistični program, ki ga uvajajo Višegrajske države. Videle so, da je najbolje vleči za nos tako Zahod kot Vzhod kot pa se v celoti podrediti Vzhodu ali Zahodu. Mi pa se moramo od titoizma distancirati tako kot smo se leta 1990 in se v celoti distancirati od Vzhoda (politično, gospodarsko jih lahko imamo za izvoznike). Če tega na naredimo, bo tudi standard padel nazaj v čase 1900, kjer je sedaj Madžarska!
pravisprehajalec
16. 08. 2020 20.34
-3
Kako levičar obrne, smo videli pri Orwellu in Živalski Farmi in 1984, deli, ki sta bili v socialističnih deželah vzhodnega bloka prepovedani do leta 1990. Ampak 30 let kasneje se pa najde slovenski levičar, ki pa v delih prepozna desničarje. Res si en prođekt. Ampak v čigavem imenu?
Kollerik
16. 08. 2020 20.37
-1
Zate in za tvoje se ve da spadate na vzhod, v Orbanistan. Tam se lažje krade in maže, kot pa v kakšni urejeni, omikani državi.
pravisprehajalec
16. 08. 2020 20.39
-6
Vaši so pa v Belorusiji kolerčino. Eni od treh držav poleg Slovenije, kjer je generalni sekretar CK KP postal po noči, ko so bile dovoljene sanje, Predsednik Države.
InterReflectlons
16. 08. 2020 20.40
+0
TVP ni ne komunizem, ne fašizem, ne kapitalizem in ne socializem. Vseh 4 naenkrat ni možno odpraviti. Sedaj se postavlja vprašanje:"Kdo od teh 4 Slovenijo ta trenutek najbolj ogroža?" Ta isti, ki je Slovenijo ogrožal do leta 1990. Oba predsednika sta nekoč imela v lasti partijsko knjižico, eden od njiju pa odkrito zagovarja blok, s katerim še Josip Broz TITO, ki ima na grbi ogromno smrti na Golem otoku, ni hotel imeti opravka. Potem je jasno, kaj je ta moment najbolj aktualno v Sloveniji.
InterReflectlons
16. 08. 2020 20.41
+2
*predsednik vlade in države sta oba imela v lasti partijsko knjižico. A ni to sramota v letu 2020?
InterReflectlons
16. 08. 2020 20.42
+0
Sam TITO ni hotel imeti opravka s temi državami. A IJJ ni niti malo sram!?
pravisprehajalec
16. 08. 2020 20.45
-2
#Kdo od teh 4 Slovenijo ta trenutek najbolj ogroža?" Ta isti, ki je Slovenijo ogrožal do leta 1990.# Odgovor je kompleksen, kot ga hočeš narediti. predlagam, da se to mesto dodeli tistemu, ki je pobil največ Slovencev. Tako je najbolj pošteno.
pravisprehajalec
16. 08. 2020 20.48
-4
#*predsednik vlade in države sta oba imela v lasti partijsko knjižico. A ni to sramota v letu 2020? # Seveda še kar nabijaš isto floskulo, ker ti nobena druga ne preostane. zapomni si. Ivana janez je edini od 120.000 članov ZKS evidentiranih po zadnjem partijskem kongresu v Ljubljani leta 1986, ki je zavrnil oziroma zavrgel patijsko knjižico. Poznaš še kakšnega? Raje to odgovori. Tvoj princip je izenačevanje rablja in žrtve.
InterReflectlons
16. 08. 2020 20.49
-2
Tisti, ki je pobil največ Slovencev, je sedaj vzor Viktorju Orbanu in IJJ. Kar pa se poveličevanja "rdeče zvezde" tiče, ti povem, da če očitaš to Združenju NOB, ki ga podpirajo samo 80 in 90 letni starčki, ki jih do sedaj nihče ni spreobrnil, delaš "mission impossible". In ker taki protestirajo PROTI IJJ, namesto zanj, to kaže, da imajo isti IQ kot volilna baza SDS. Takim ni več pomoči!
pravisprehajalec
16. 08. 2020 20.49
-2
Tito je pošiljal strokovnjake v Vietnam, pa v Naši obrambi so bili članki izpod rok Beblerja, Šefa FDV, ki so slavile Rdeče Kmere in njihov boj za socializem in komuniszem ter proti imperializmu. kaj znano?
InterReflectlons
16. 08. 2020 20.52
+1
Lažeš kot pes teče! IJJ je bil vržen iz partije in poslal pritožbo. Vedel je, da so s tem dnem njegovi privilegiji v karieri zaključeni. Dobra poteza partije, drugače bi nam sedaj vladal slovenski Lukašenko! Za Vietnam pa mi dol visi, ker je sam Rockefeller financiral tovarne v SZ vedoč, da pošilja orožje Severnemu Vietnamu. Ameriški predsednik pa je kljub temu, da je to vedel, ukinil blokado trgovanja ZDA s SZ.
pravisprehajalec
16. 08. 2020 20.53
-3
Pobil je največ Slovencem lastnoročno Puklasti Miha, Pa Sima Dubaić, pa z ukazi major Mitja, pa na koncu Broz kot najvišji v poveljevalni veriki. Tvoje izvajanje, da sta IJJ in Orban pristaša narosnih delavskih socialistov pokojnega levičarja Adolfa je smešno in del partijskega spina, ki je na posvetu v moskvi leta 1945 omenjenega zaradi svetovnega nazora in zadrege z imeni uvrstila med desničarje. Laž, ki so jo sklovenski levičarji gonili do danes....
InterReflectlons
16. 08. 2020 20.56
+0
EU je obsodila vse 3 totalitarne sisteme. In Viktorja Orbana uvršča v to kategorijo. Če pa postaviš vprašanje:"Kateri od teh 3 sistemov mu je najbližji?" Odgovor je:"Tisti, ki ga je rodil." In ker je sin komunizma, potem vemo, kateri totalitarni sistem zagovarja.
pravisprehajalec
16. 08. 2020 20.56
-3
Lažeš ti in ponavljaš udbovsko zgodbico po letu 1990, eno izmed mnogihn spisano za dosje Ivan janez. Ki hoče relativizirati vlogo Partije v prejšnji državi in jo prikazati po njeni oranžni in danes sped rdeči SD preobleki kot demokratično. Sram te bilo.
pravisprehajalec
16. 08. 2020 21.00
-5
Zopet boš lagal, sajto od tebe zahtevajo tvoji nalogodajalci, preoblečeni partijci ki so danes liberalbni demokrati. Kje je EU obsodila Orbana? Hotela je obsoditi vse tri totalitarne režime, narodni delavski socializem, fašizem in komunizem, pa ste slovenski preoblečeni komunisti skočili v luft z znanim sloganom "Pr ns je lo pa drgač". Sram te bodi.
InterReflectlons
16. 08. 2020 21.02
+1
Jaz nikoli nisem imel partijske knjižice. Zakaj potem ne smem pljuvati po vseh, ki so jo kadarkoli imeli!? Mirno srce imam pri tem. Borce in svečkarje uvrščam v isto kategorijo z istim IQ. Eni poveličujejo komunistične simbole, drugi pa komuniste. Borce pa je težko prepričati, da bi morali biti ZA IJJ in ne PROTI njemu!
InterReflectlons
16. 08. 2020 21.04
+2
Aja, rojen sem po TITO-ovi smrti. Ko je SFRJ razpadla sem bil še za podmladek partije premlad. Zato pa me ne borci NOB ne morejo zavesti z "rdečo zvezdo", vi v SDS-u pa me z lastništvom partijske knjižice ne morete zavesti, da niste več komunisti!
za bojši jutri
16. 08. 2020 20.24
+2
Kdo se sedaj vmešava v volitve in notranje zadeve suverene države ???
InterReflectlons
16. 08. 2020 20.26
+0
pravisprehajalec
16. 08. 2020 20.37
-1
Praviš če gre za socialistično levčarsko državo, gre vedno za vmešavanje v suverenost in notranje zadeve. To smo videli že pri kambodži in Pol Potu, ko so se slovenski levičarji hudovali nad invazijo Vietnamske vojske, ki je ustavila pobijanje lastnega prebivalstva Rdečih kmerov. Slovenski mainstream mediji so nosili naslove, da gre za vmešavanje v notranje zadeve suverene in neuvrščene države. Sramota slovenski Levičari. Ste se kdaj opraviličili kamboškemu ljudstvu za te klevete?
InterReflectlons
16. 08. 2020 20.03
+0
Zakaj se IJJ zelo dobro razume z Višegrajci so po padcu komunizma uvedli titoistični program. To pomeni da gospodarstvo baziraš na Nemčijo (EU), vojsko na ZDA (NATO), politično pa si še vedno na Vzhodu (komunist Putin in komunist Orban sta oba napisala v Ustavo "Bog blagoslovi Rusijo/Madžarsko!" Mi smo titoizem odpravili z uvedbo proporcionalnega sistema leta 1990, Višegrajci pa so ga takrat šele uvedli. Sedaj pomagajo IJJ vrnitev titoizma v Slovenijo. Pa tudi Aleksandru Vučiču pomagajo isto za Srbijo!
InterReflectlons
16. 08. 2020 20.04
-1
*ker so po padcu komunizma uvedli titoistični program.
kolbek460
16. 08. 2020 19.57
+3
Belorusov je devet milijonov in dvesto tisoč ,,to so pravoslavci rusi ,tu bo zadje rekel Putin ,in bo spet mir ,tuje obveščevalne službe bodo aretirane ,izgnane ,strogi ukrepi karantene mal denarja in bo mir ,nihče notri nihče ven ,
vertex
16. 08. 2020 19.57
+0
V sloveniji jugokomunist partijski lenuhar jansa ze tretji mandat
Generacija56
16. 08. 2020 19.43
+3
Na ulicah ZDA ustreljenih 17 ljudi. 2 mrtva. Ni članka, ker je medij iz ZDA in jih je sram. Ob Belorusiji pa si neki revčki gulijo prste in tipkovnico.....
InterReflectlons
16. 08. 2020 19.48
-4
Tam v Rusiji in Belorusiji to lahko počne samo komunistična partija!
Generacija56
16. 08. 2020 19.52
+2
Se ti je morda nekje v kotičku razuma, za trenutek posvetilo, da morda nisi zdrav? Da trpiš za neko fobijo?
Generacija56
16. 08. 2020 19.58
+2
Štirje mrtvi v ZDA, ni članka. Belorusija srbi...
InterReflectlons
16. 08. 2020 19.58
+1
Fobija pred sistemi, kjer bo vladala ena stranka ali človek več desetletij. Pri tem ni pomembno, a je ta oseba komunist ali kristjan. In V ZDA so to nikoli ni zgodilo, pri nas pa 30 let nazaj in kaže, da se vrača. To uvaja pa krščanski komunist, ki so mu vzor ostali krščanski komunisti kot so Vladimir Putin, Lukašenko, Viktor Orban in pa kakšen Aleksandar Vučič. Verjemi, da nisem edini, ki ima te vrste fobijo!
InterReflectlons
16. 08. 2020 19.59
-1
Genracija56, komunsti ne streljajo po ulicah. Te prvo nekam odpeljejo pa tam opravijo, da nihče ne vidi!
PEACE
16. 08. 2020 19.42
+3
Ljudje po svetu imajo preveč informacij o krajah elite. Vedno več bo vsaj itd
Balki30
16. 08. 2020 19.38
-8
Belorusija....bivsa sovjetska republika belorusija....BSRB.....pa sw komunisticna vspred....pa to
InterReflectlons
16. 08. 2020 19.39
+2
IJJ je imel to smolo, da smo leta 1990 uvedli proporcionalni sistem, drugače bi bil slovenski Lukašenko!
Debely
16. 08. 2020 19.31
+4
Občutek imam, da ima tule prste nekdo, ki bi rad destabiliziral Belorusijo. Putin ali Trump?
InterReflectlons
16. 08. 2020 19.32
-2
Glede na to, da sta oba komunista, to verjetno delata kar skupaj!
InterReflectlons
16. 08. 2020 19.31
+2
Če vpišete v google "Nolan chart", boste ugotovili, da komunizma, fašizma, nacizma in verskega fundamentalizma ni možno opredeliti ne desno in ne levo. Ko je leta 1989 Gorbačov, podtaknjen s strani ameriške "globoke države" uničil Sovjetsko zvezo, so si komunisti kot so Vladimir Putin, Lukašenko, Viktor Orban, IJJ in Donald Trump (Putinov komunistični podtaknjenec) postavili eno zelo veliko vprašanje:"Na kateri strani parlamenta je treba sedeti, če hočeš imeti iste privilegije, ki smo jih imeli sedaj v partiji." Odgovor je bil na dlani:"Na ekstremno desni strani parlamenta." To stran namreč podpira najstarejša komunistična organizacija z imenom RKC, ki po danes po 2020 letih še vedno podpira prvega komunista na tem svetu, Jezusa Kristusa. Vatikan pa je ob enem edina država na Zahodu, kjer lustracija nad komunizmom nikoli ni bila izvedena. To je tudi razlog, da so potem komunisti v Ustavo vpisali:"Bog blagoslovi Rusijo/Belorusijo/Madžarsko!" To ni uspelo IJJ in Donaldu Trumpu, saj je v teh dveh državah premočna "globoka država", ki jima je trn v peti pri teh zadevah. Zato pa IJJ in Donald Trump samo sanjata sanje v katerih živijo ostali 3 prijatelji komunisti. To je podobno kot navaden smrtnik, ko lahko samo sanja, da bo imel toliko lepotic na dvoru, kot jih je imel Hugh Hefner, oče Playboy-a. Jah, kruto je to življenje, ker ne postreže vsem enako!
ZAinKONTRA
16. 08. 2020 19.46
-4
InterReflectlons
16. 08. 2020 19.47
+6
Če si hotel biti KGB-jevec, si moral imeti rdečo knjižico!
ZAinKONTRA
16. 08. 2020 19.50
+0
Preberi si definicijo komunista,pa boš ugotovil,da v komunizmu ni mesta za individualiste,kot je Putin.
InterReflectlons
16. 08. 2020 19.55
+4
Definicija komunizma je enaka definiciji krščanstva. Tam tudi ni prostora za individualiste, pa se papež v Rimu obnaša zelo individualno.
ZAinKONTRA
16. 08. 2020 19.59
-3
Putin je car,ne pa komunist,tudi današnja Rusija funkcionira čisto drugače,kot pa zahodni družbeni sistemi in kot funkcionirajo ostale evropske tranzicijske države/kolonije.Zato pa ostaja svetovna super sila,podobno kot Kitajska.
InterReflectlons
16. 08. 2020 20.07
+2
Titoistične višegrajske države so še vedno bolj razvite kot stalinistične (Rusija, Ukrajina, Moldavija, Gruzija, Belorusija). Viktor Orban se je distanciral od stalinizma, uvedel titoizem. Mi pa se moramo distancirati tako od titoizma kot od stalinizma.
Kollerik
16. 08. 2020 20.38
+1
Ja, ja. putij je car ja... zato pa pobijajo razskovalne novinarje po Rusiji
Antoniozmaj
16. 08. 2020 19.28
+7
bistri janšisti imajo veliko za povedat čez tita, ki je vladal dosmrtno, čez veliko diktatorjev, ki so vladali dosmrtno, zdaj, ko se diktatorju ivaniju jansxi obeta dosmrtno vladanje (glede na vse, kar nam diktator pripravlja), jih pa razni lukašenki, orbani...ne motijoveč. Celo menijo, da je tako prav. sektašem niti najboljši psihijater več ne more postavit diagnoze, ker jih ne more več razumet.
Generacija56
16. 08. 2020 19.18
+3
Bilo bi zabavno, če ne bi bilo tragično... Iz ZDA izvemo vse, od tega, kdo je posvojil katero mačko, katera starleta je noseča in kdo se ločuje. A NE VIDIMO POSNETKOV IZ MEST V ZDA, kjer se kolje, za to je zadolžena Belorusija... Ker nekaterim ni všeč, koga so izvolili... Potem pa tukaj spodaj beremo olajšanje posameznikov, ki so proti jutru današnjega dne izgubili kilograme... Dragi moji, NI BELORUSIJA CENTER SVETA! ZDA so, HOČEJO BITI! Zato, če že nek medij želi slediti uravnoteženosti popročanja, DAJTE NO!? A vam ne diši, ker ste od tam? Hja.... Po ulicah ZDA ležijo mrtvi... V Belorusiji že vozijo kolesa....
Bolfenk2
16. 08. 2020 19.18
-3
A imajo tudi v Belorusiji kolesarsko sekto? V Sloveniji je med tem že propadla, skoraj nihče več ne protestira.
Patriot78
16. 08. 2020 19.06
+4
ampak na 24ur vam pa številke ne gredo najbolj od rok - oz napišete vse kar vidite, kaj je pa resnica....
Antoniozmaj
16. 08. 2020 19.17
+3
puspan
16. 08. 2020 19.00
-2
Podobno, kot takrat, ko je NATO nakopičil svoje sile na meji z Jugoslavijo, da jo napade. Hihihihi, tipično balkansko - slovansko.
ZAinKONTRA
16. 08. 2020 18.57
+2
V Belorusiji prozahodni puč ne bo uspel,ker je strateško prevažna za Rusko federacijo.V kolikor bi se bilo kaj nagibalo na to stran,se bo verjetno tudi v Belorusiji zgodil ‘’ukrajinski’’ Krim.
lustracija
16. 08. 2020 18.51
-8
Kučanci so obtičali v času združenega dela in družbenih dogovorov. Tudi Fajona razmišlja le kje se je zalomilo.
poper00
16. 08. 2020 18.58
+6
to ,kar pišeš so smešne plitke parole ,kjer se vidi tvoj pomanjkljivi razum.Čisto blebetanje.
Kollerik
16. 08. 2020 19.13
+6
komunajzarji iz trstenjakove in njhov že zdavnaj preživeli, poceni agiprop....
Antropozofija
16. 08. 2020 18.36
-15
Komunjare rok se vam izteka. Vsi sosedje okoli Slovenije imajo desnosučne vlade tako, kot slovenska. Vdajte se v usodo in vržite te socialistične simbole na smetišče.
InterReflectlons
16. 08. 2020 18.40
+8
Ampak mi in naša severovzhodna imamo komunistične desnice, ostalo pa normalne desnice, kjer kolesarjenje ni potrebno!
Kollerik
16. 08. 2020 19.15
+5
Mene normalne desne vlade ne motijo, pač pa skrajna desnica janšizma, orbanizem in bedni, ničevi poiskusi rehabilitacije slovenskih kvizlingov.
Antoniozmaj
16. 08. 2020 19.22
+3
antropozofija, v tujini so desne stranke, kar tudi ni slabo, v Sloveniji je pa sekta