Šibkejši potres stresel Zadar

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
N.P.
KOMENTARJI
34
Zadar je nekaj pred četrto uro zjutraj stresel potres z magnitudo 2,6 po Richterjevi lestvici. Po informacijah Evropsko-mediteranskega seizmološkega centra je bil epicenter 11 kilometrov severovzhodno od Zadra. Materialna škoda na srečo ni nastala, prav tako nihče ni bil poškodovan.

"Nocoj, 27. marca 2020, smo zabeležili šibkejši potres z epicentrom v bližini Zadra. Potres magnitude 2,6 po Richterju se je zgodil ob 3. uri in 37 minut. Intenziteta v epicentru potresa je bila III stopnje Mercalli-Cancani-Siebergove lestvice," so zapisali v Seizmološki službi Geofizičnega zavoda.

Lokalni štab Civilne zaščite v mestu Zadar je sporočil, da je do pol osme ure zjutraj na 112 poklicalo 30 občanov. Med temi klici ni bilo nobenega, ki bi sporočal, da kdo potrebuje zdravniško pomoč zaradi potresa ali da bi prijavil škodo na objektu. Policisti so tam, kjer je bil epicenter potresa, okoli 11 kilometrov severovzhodno od Zadra, opravili obhod in prav tako niso ugotovili nobene materialne škode.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Po podatkih Evropsko-mediteranskega seizmološkega centra (EMSC) gre za potres  magnitude 3,5 po Richterjevi lestvici. "Najprej zvok, podoben eksploziji, in sekunda ali dve tresenja,"je za Dnevnik.hrpovedal eden od bralcev. Drugi je dejal, da ga je potres prebudil, zatresla so se okna, slišati pa je bilo, kot da bi grmelo. Pod objavo EMSC o potresu pa je nekdo zapisal: "Okej, zapustim Zagreb in zdaj me v Zadru prebudi potres. Je to mogoče?"

Spomnimo, Zagreb je pred petimi dnevi stresel močan potres z magnitudo 5,5, in za seboj pustil veliko razdejanje.

Pasica posebne novice POP TV