Tujina

Skrivnostna smrt ruskega poslovneža: umrl zaradi alergije med pregledom

Moskva/Bern, 22. 06. 2023 09.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nenavadnih okoliščinah je umrl še en ruski poslovnež, 42-letni Sergej Karškov. Nekdanji vodja oddelka za boj proti kibernetskemu kriminalu na ruskemu notranjemu ministrstvu in soustanovitelj spletne stavnice, ki je bila navzkriž z ruskimi zakoni, je umrl med zdravniškim pregledom v Švici.

V torek je eden izmed kolegov ruskega poslovneža Sergeja Karškova sporočil novico o njegovi smrti. 42-letni lastnik spletne stavnice 1xBet je po besedah prijatelja Pavla Muntjana umrl med zdravniškim pregledom v Švici. 

"Ne morem verjeti. Cmok imam v grlu. Sergej je bil eden najbolj atletskih in zdravih ljudi, kar sem jih poznal! Kot bik!" je ob tem zapisal. Nato pa okoliščine Sergejeve smrti opisal kot zelo sumljive.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Karškov naj bi se v Švici zglasil na pregledu. Med drugim tudi pregledu z magnetno resonanco, kjer se je zapletlo. Med opazovanjem naj bi namreč razvil alergijo na kontrastno tekočino za magnetno resonanco. Zaradi hude reakcije naj bi padel v komo, nekoliko kasneje pa umrl, povzema Newsweek.

Od leta 2020 na seznamu iskanih oseb

Sergej Karškov se je rodil leta 1980 v Ukrajini na območju regije Kijev. Kasneje se je preselil v Brjansk v Rusiji, kjer je vodil oddelek za boj proti kibernetskemu kriminalu na notranjem ministrstvu. 

Nato ga je ruski preiskovalni odbor zaradi ustanovitev spletne stavnice leta 2020 uvrstil na seznam iskanih oseb. Ob tem so zapisali, da je igre na srečo vodil nezakonito, saj da je dejavnost opravljal brez licence. 

Leta 2016 se je nato skupaj s soustanoviteljem stavnice preselil na Ciper, upravni odbor pa je razpisal mednarodno iskalno listo in odredil njuno aretacijo. 

Kot je leta 2021 za Forbes pojasnil soustanovitelj stavnice Roman Semikhoin, je bila situacija zelo nenavadna, zaradi lažjega poslovanja in spodbujanja posla pa da sta se sama od sebe raje odpravila izven Rusije.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou