Tujina

'Slepa potnica' na letališču v Dubaju povzročila večurno zamudo

Dubaj, 12. 12. 2022 21.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V soboto je na dubajskem letališču pristalo letalo s slepim potnikom – kačo iz Indije. Žival so med raztovarjanjem našli v prostoru za prtljago. Ker je niso uspeli ujeti, se je letalo Boeing 737 na nadaljnjo pot podalo z večurno zamudo. Potniki so bili besni, ne gre pa za prvega izmed takih incidentov.

Med raztovarjanjem letala, ki je na dubajsko letališče prispelo iz Indije, so našli kačo, ki je v voznem redu povzročila dolge zamude. Na stezo so takoj prispeli gasilci, ki so živalsko potnico iz Indije odstranili s plovila, letalo pa v primeru, da se na njem skriva še kakšna, zaplinili.

Letalo bi se sicer kmalu po pristanku moralo podati na nadaljnjo pot, a je za več kot sedem ur obtičalo na tleh, piše Newsweek. Zamuda je potnike močno vznejevoljila, mnogi so o incidentu poročali na svojih družbenih omrežjih. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za katero vrsto kače je šlo, niso povedali, vendar pa imajo v indijskem mestu Kerala, iz koder je letalo priletelo, obsežne težave s kačami, saj ni šlo za prvi tak incident. 

Oktobra so na ameriškem letališču Newmark v potniški kabini enega izmed letal našli večjo vrsto kače, ki pa ni bila strupena. Kljub temu so se potniki precej prestrašili. 

Februarja je letalo v Maleziji zaradi kače moralo zasilno pristati na domačem letališču. Skrivala se je v kabinah nad glavami potnikov. Sicer pa se na letala poleg kač občasno prikradejo tudi drugi slepi potniki iz kraljestva živali, npr. tarantela ali ptice.

V Indiji zaradi pika kače umre 450 ljudi letno

Med letoma 2016 in 2021 je zaradi kačjega pika na območju umrlo približno 450 ljudi, je ob incidentu povedal mestni svetnik. Letno zaradi pika kač obravnavajo okoli 3000 oseb, je tudi dodal. V državi prebiva pet vrst strupenih kač, in sicer indijska kobra, kraljeva kobra, Russelov gad, žagasti gad in morska kača krait.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kapljač1
12. 12. 2022 21.38
+1
Bi jo pa ja kačo pustili pri miru, če jim je potnikom težko čakati ?