Tujina

Sodišče zavrnilo pritožbo Lucy Letby, ki je obsojena umora več novorojenčkov

Manchester, 24. 05. 2024 17.28 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

O medicinski sestri Lucy Letby, ki je delala v porodnišnici, smo že večkrat poročali. Lani je bila spoznana za krivo umorov več dojenčkov, zdaj pa se je zoper obsodbo želela pritožiti, a ji je sodišče to možnost zavrnilo.

Lucy Letby
Lucy Letby FOTO: AP

34-letna Lucy Letby, ki je kot medicinska sestra delala v porodnišnici, je bila lani spoznana za krivo umora sedmih dojenčkov in poskusa umora še šestih drugih novorojenčkov. Grozljive umore je glede na obtožnico zagrešila v letih 2015 in 2016 v bolnišnici Countess of Chester v severozahodni Angliji. 

Naj ji dovolijo izpodbijanje obsodb na prizivnem sodišču v Londonu, je prosila tri višje sodnike. Predložila je tudi pritožbene razloge, vsak od njih pa je vključeval trditev, da je sodnik njene prošnje, ki jih je vložila že med sojenjem v Manchestru, napačno zavrnil.  

Lucy Letby
Lucy Letby FOTO: Profimedia

Vendar pa sta njeno prošnjo v petek zavrnila še dva sodnika, in sicer dama Victoria Sharp in lord sodnik Holroyde.

Sharpova, predsednica sodniškega oddelka, je dejala: "To sodišče se je po obravnavi prošnje odločilo, da zavrne prošnjo za dovoljenje za pritožbo in zavrne vse povezane prošnje."

Bolnim ali prezgodaj rojenim novorojenčkom je Letbyjeva, ki je krivdo med sojenjem vztrajno zanikala, med drugim vbrizgavala zrak, jih prekomerno hranila z mlekom in jih zastrupljala z inzulinom. Zaradi zločinov jo je porota spoznala za krivo, obsojena pa je na 14 dosmrtnih kazni. Prihodnji mesec jo sicer čaka še eno sojenje na sodišču v Manchestru v še eni točki poskusa umora. 

Letbyjeva je sicer s sodbo postala četrta ženska v Veliki Britaniji, ki bo morala preostanek svojega življenja preživeti za zapahi, in je bila obsojena na najvišjo možno zaporno kazen. 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

boris c
24. 05. 2024 18.00
+15
Je vprašanje, kaj sploh pričakuje. Lahko je vesela, da ne živi v viktorijanskih časih. Zadeva bi bila že zaključena.