12°C

Kitajec splezal na električni steber in s trebušnjaki prekinil oskrbo z elektriko

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
STA /K.K. /
KOMENTARJI
18
Nek moški na Kitajskem se je odločil krepiti svoje trebušne mišice na vrhu električnega stebra, s čimer je poskrbel ne le za precejšnjo osuplost mimoidočih, ampak tudi za obsežen izpad elektrike.

Moški je v nedeljo zvečer na obrobju mesta Čengdu na jugozahodu Kitajske splezal na vrh enega od električnih stebrov in tam delal trebušnjake. Zakaj točno se je odločil za ta podvig, ni znano.

Po poročanju kitajskih medijev so ga od tam kmalu odpeljali policisti, a še pred tem je zaradi njega brez elektrike ostalo več deset tisoč gospodinjstev. Lokalno elektropodjetje je namreč iz varnostnih razlogov samo prekinilo oskrbo z elektriko. Na prizorišče so sicer poleg policije prihitele tudi druge nujne službe, med njimi reševalci.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Na kitajski različici Twitterja, imenovani Weibo, je kmalu zatem zakrožil video posnetek, na katerem je videti moškega, kako visi s približno deset metrov visokega stebra in dela trebušnjake. Dogodek je postal vroča tema na kitajskih družbenih omrežjih, kitajski državni mediji pa so javnost hitro posvarili, naj se ne zgleduje po njemu, saj je takšno početje zelo nevarno.

Izjemno nevarno početje

To nevarno početje bi zanj lahko bilo tudi usodno. Leta 2015 je o podobnem incidentu poročal Daily Mail. Takrat se je, prav tako moški na Kitajskem, povzpel na visokonapetostni električni drog in zagorel.

Na električni steber naj bi splezal po prepiru z dekletom. Ker se je preveč približal električnim žicam, se je skozi njegovo telo spustilo na tisoče voltov električne napetosti, posledično pa je zagorel. Nato je z višine približno 4,5 metra padel na tla, reševalci pa so ga nemudoma prepeljali v bolnišnico. Moški je sicer preživel, vendar med drugim s hudimi opeklinami, je še poročal Daily Mail. 

Koronavirus pasica november