Tujina

Spopadi se nadaljujejo: ruske sile napadle Odeso

Odesa, 24. 02. 2024 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
A.K., STA
Komentarji
0

Ob drugi obletnici ruske invazije na Ukrajino se spopadi med vojskama nadaljujejo. Ruske sile so ponoči napadle mesto Odesa, pri čemer je umrla najmanj ena oseba. Ukrajinske sile pa naj bi napadle mesto Lipeck, od koder poročajo o eksplozijah. Iz Ukrajine poročajo tudi o uspehu, saj naj bi jim uspelo sestreliti rusko izvidniško letalo.

Ruska vojska je ponoči obmorsko mesto Odesa napadla z več brezpilotnimi letalniki, pri čemer jim je uspelo uničiti stanovanjsko stavbo, so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočile vojaške oblasti v regiji.

Dve leti vojne v Ukrajini
Dve leti vojne v Ukrajini FOTO: AP

Napad je terjal najmanj eno smrtno žrtev, še trije ljudje pa so ranjeni. Reševalci sicer še preiskujejo ruševine za morebitnimi preživelimi oz. žrtvami.

Ukrajinska vojska je po lastnih navedbah nad ruskim območjem Krasnodar sestrelila še eno rusko izvidniško letalo A-50. Ruska stran navedb zaenkrat ni potrdila, je pa ruska tiskovna agencija Tass poročala o požaru v Krasnodarju, ki je izbruhnil po padcu zračnega plovila.

Ukrajini je že v sredini januarja uspelo po lastnih navedbah sestreliti dve izvidniški letali, med njima tudi eno tipa A-50. V zadnjem tednu je ukrajinski vojski uspelo sestreliti tudi več ruskih bojnih letal.

Rusko obrambno ministrstvo je sicer poročalo o več napadih z ukrajinskimi droni v regijah Kursk in Tula. Ruski zračni obrambi je uspelo prestreči več dronov. Iz mesta Lipeck pa medtem poročajo o eksplozijah. Guverner območja Igor Artamonov je sprva poročal o požaru v eni od tovarn, ki pa so ga že pogasili. Varnostne sile sicer preučujejo informacije o domnevnem napadu z droni.