Tujina

V Beogradu se je vdrl strop tržnice. Štirje poškodovani, eden huje

Beograd, 18. 01. 2022 17.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V srbski prestolnici se je malo pred poldnem vdrl strop pokrite tržnice Stari Merkator v Novem Beogradu. Štirje ljudje so bili poškodovani, eden od njih je utrpel hujše poškodbe. O smrtnih žrtvah na srečo ni poročil, prav tako po podatkih pristojnih ni nihče ostal ujet pod ruševinami. Preiskava dogodka še poteka, predstavniki mestnih oblasti bodo o sami zgradbi razpravljali v prihodnjih dneh, zatrjujejo pa, da bodo vsi poškodovani dobili odškodnino.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Klic na pomoč je center za obveščanje prejel ob 11.25, na kraj dogodka na Bulevarju Mihaila Pupina so takoj odhitela tri gasilska vozila s 16 gasilci iz Zemuna, Zvezdare in Voždovca, navedbe poveljnika gasilske brigane Miloša Majstorovića povzema javna radiotelevizija RTS.

Trije ljudje so iz porušenega dela stavbe prišli sami, eno osebo pa so izpod ruševin morali izvleči gasilci. Na urgenci so potrdili, da so bile poškodovane štiri osebe, od tega tri lažje, medtem ko jo je ena odnesla slabše – utrpela je odprt zlom roke, poškodovano pa ima tudi glavo. Njeno življenje pa ni ogroženo, je potrdil beograjski župan Zoran Radojičić. Sporočeno je bilo tudi, da so stavbo preiskali in da nihče ni ostal ujet pod ruševinami. Prav tako ni nevarnosti za preostali del zgradbe.

Podžupan Goran Vesić je dejal, da preiskava poteka, ugotavljajo, kako je prišlo do porušenja stropa. Dodal je, da zgradba tržnega centra Stari Merkator ni bila obnovljena od odprtja in da bodo o tem mestne oblasti razpravljale v prihodnjih dneh. 

Po prvih podatkih je nad ribarnico na tla zgrmela stropna obloga iz mavčnih plošč v velikosti kar 100 kvadratnih metrov, pišejo lokalni mediji, ki navajajo tudi izjave prič: "Zgodilo se je v trenutku, samo počilo je," "Samo naenkrat se je stemnilo," "Slišali smo krike ljudi, videli smo tudi kri."

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bohinj je zakon
18. 01. 2022 18.57
V Mercatore? Glih?
bimbambom
18. 01. 2022 18.29
+3
Rammstein si se med nami? Baje je ravno rezal parisko klobaso! Rammstein!
Vrtni a
18. 01. 2022 18.29
+5
To je zato, ker nihče za nič več ne skrbi. Gleda se samo, kako se bomo imeli fajn in kako se bo čim več denarja pobasalo.
Vesna Kovacevic
18. 01. 2022 18.26
+3
Je bil strop starega Mercatorja v Novem Beogradu dotrajan brez obnove dalj časa naj ga obnovijo saj bo
Houdor
18. 01. 2022 18.22
+2
balkansko održavanje... došli smo i pogledali i popili, na kraju sve dobro
3xutišani
18. 01. 2022 18.18
+0
Zoki že odhaja na pot..... s svojim nasmeškom bo razvedril tamkajšne delavce, ki imajo še vedno okvirjeno njegovo sliko na steni....DE