Tujina

Deset mrtvih v streljanju v Koloradu, med žrtvami tudi policist

Boulder, 22. 03. 2021 22.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V trgovini v ameriškem mestu Boulder so odjeknili streli. Umrlo je deset ljudi, med žrtvami je tudi policist. Osumljenec je v pridržanju, njegov motiv za strelski napad ni znan. Posnetki sicer prikazujejo policiste, ki so moškega brez majice in s krvjo na nogah, v lisicah odpeljali s kraja dogodka.

Streljanje se je po poročanju AP zgodilo ob 14.30 uri popoldan po lokalnem času v trgovini King Soopers v ameriškem Koloradu. Na kraj dogodka je prispelo večje število policistov, tudi enota SWAT, več reševalnih vozil ter trije medicinski helikopterji. Policiji je kasneje na pomoč priskočil tudi ameriški FBI. 

V streljanju je bilo ubitih deset ljudi, med njimi tudi policist, je kasneje potrdila policija. Zaradi kompleksne rekonstrukcije bo trajalo nekaj dni, da bodo lahko predstavili, kaj se je dogajalo v trgovini, so sporočili policisti. 

Dean Schiller je za AP opisal, da je ravno odhajal iz trgovine, ko je slišal strele, nato pa videl tri osebe, dve na parkirišču ter eno blizu vhoda v trgovino, ki so z obrazi navzdol ležale na tleh. Ni mogel presoditi, ali še dihajo. Posnetek, ki je bil objavljen na Youtubu prikazuje še eno osebo, ki leži na tleh v trgovini, v ozadju pa se slišijo streli. 

Strelec naj bi zatem odšel v trgovino. Tudi policijski viri so za ABC News dejali, da je policija sprva prejela klic, da so na parkirišču pred trgovino odjeknili streli. Ko pa so prispeli na kraj dogodka je osumljenec začel streljati na njih. 

Celotno območje je oborožena policija obkolila ter prek zvočnika osumljenca pozvala, naj se preda, stopi ven iz trgovine z dvignjenimi rokami in brez orožja. Posnetki s kraja dogodka prikazujejo policiste, ki so pospremili vklenjenega moškega s kraja dogodka. Bil je okrvavljen po nogah, brez majice in bos. Po poročanju AP so ga odpeljali z reševalnim vozilom. 

V izjavi za javnost je policija kasneje potrdila, da so osumljenca pridržali, ter da se trenutno zdravi v bolnišnici. Dodali so, da so na kraj dogodka prispeli v nekaj minutah ter kmalu zatem vstopili v zgradbo. Prav zaradi njihovega hitrega odziva ni število smrtnih žrtev še višje, so dodali. 

Moški, ki je v tistem času nakupoval v trgovini, je za KCNC-TV povedal, da je slišal vsaj tri glasne poke, nato pa so ljudje okoli njega začeli bežati. Sam je zbežal v zadnji del trgovine, v prostor za zaposlene, kjer mu je eden od zaposlenih povedal, kje lahko pobegne iz trgovine. 

Na streljanje se je že odzval guverner Kolorada Jared Polis in zapisal, da "pozorno spremlja" situacijo, ki se odvija v Boulderju. Župan Sam Weaver pa se je v odzivu zahvalil policistom in reševalcem ter dodal, da "besede ne morejo opisati tragedije, ki se je zgodila v tem popoldnevu".

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.