Tujina

V streljanju na finski osnovi šoli umrl šolar, dva ranjena

Helsinki , 02. 04. 2024 09.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
A.K., STA
Komentarji
2

Iz Finske poročajo o tragičnem streljanju na osnovni šoli v mestu Vantaa. Umrl je 12-letni šolar, še dva sta v kritičnem stanju. Osumljenca, ki je prav tako star 12 let, je policija že prijela.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Streljanje na Finskem
    02:18
    Iz 24UR: Streljanje na Finskem
  • Iz SVETA: Na Finskem streljal 12-letnik
    02:36
    Iz SVETA: Na Finskem streljal 12-letnik

V finskem mestu Vantaa se je okoli 7. ure zjutraj zgodilo streljanje na osnovni šoli Viertola. Kot je sporočila finska policija, je v streljanju umrl eden izmed šolarjev, dva sta v kritičnem stanju. Osumljenca so že prijeli.  BBC poroča, da so bili tako poškodovani kot napadalec stari 12 let. Sprva so sicer poročali o starosti 13 let.  

Napadalec je, ko je prišla policija, pobegnil, na koncu so ga policisti 'mirno pridržali'. V rokah je imel orožje, priznal je, da je streljal. Otroci, mlajši od 15 let, na Finskem niso kazensko odgovorni, zato osumljenec ni v priporu, temveč  v oskrbi socialne službe. Po navedbah policije je osumljenec uporabil pištolo, za katero je imel dovoljenje njegov sorodnik. 

Streljanje na Finskem
Streljanje na Finskem FOTO: AP

Incident na osnovni šoli, ki jo obiskuje približno 800 učencev, še vedno preiskujejo, več podrobnosti o napadu za zdaj niso izdali. Okoliške prebivalce je policija ob tem prosila, naj se izogibajo območju in ostanejo v svojih domovih, neznancem pa naj ne odpirajo vrat.