Tujina

Sum okužbe s koronavirusom pri treh osebah v Gradcu ovržen, pri petih še pod vprašajem

Gradec, 29. 01. 2020 15.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sumi okužbe s koronavirusom pri treh pacientih na avstrijskem Štajerskem so ovrženi. V bolnišnici v Gradcu naj bi medtem zdravili še pet bolnikov s simptomi, podobnimi tistim pri novem virusu. Njihovo stanje budno spremljajo, stike so omejili le na najnujnejše.

V bolnišnici Gradec–Zahod so zdravili tri bolnike, pri katerih je obstajal sum na okužbo s koronavirusom, so potrdile zdravstvene oblasti avstrijske Štajerske. Kot so popoldne sporočili iz avstrijskega državnega zdravstvenega direktorata, pa so testi nedvomno pokazali, da ne gre za okužbo s koronavirusom.

Kot je poročal Kleine Zeitung so dva bolnika izolirali v enoposteljnih sobah. Njuno stanje so budno spremljali, stike so omejili le na najnujnejše. Eden od njiju naj bi bil moški iz Azije, drugi pa naj bi prihajal iz okolice Voitsberga v bližini Gradca, a naj bi se pred kratkim vrnil s potovanja po Šanghaju.

Direktor bolnišnice Gradec–Zahod Michael Lehofer je za ORF medtem spregovoril o še petih osebah, pri katerih naj bi prav tako obstajal sum na omenjeni virus, a rezultate testov še čakajo. Do takrat pa veljajo povečani varnostni ukrepi. "To so isti ukrepi, kot jih v bolnišnici sprejmemo za vsako nalezljivo bolezen," pravi državni zdravstveni direktor Ilse Gross. Če bo okužba potrjena, bo to tako pri primer koronavirusa v Avstriji. "Tudi na to smo dobro pripravljeni," dodaja Gross.

Avstrijske oblasti medtem mirijo, da seveda ni nujno, da gre za okužbo z omenjenim virusom, saj so simptomi pri okužbi precej podobni tistim z gripo, ki je v teh dneh na vrhuncu. "Smo na vrhuncu vala gripe," poudarja Gross. "Tudi zato se verjetno povečuje število sumov na koronavirus."

Prav tako je verjetno, da se bodo v naslednjih dneh pojavili še novi sumi okužb. Po besedah Grossa pričakujejo en ali dva primera na dan.

Poleg značilnih simptomov bolezni pa mora pri domnevno obolelih obstajati tudi povezava s potovanji na Kitajsko, da se pri obolelem sploh vzpostavi sum. Očitno pri oba bolnikih v Gradcu obstaja ta povezava, še piše časnik.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

reaf
29. 01. 2020 16.33
+20
Pri nas bi bila oba odpuščena v domačo nego... garant
babicagrenajug
29. 01. 2020 15.47
+17
Veselo bo (daj Bog, da ne), ko rukne v Afriki.
telp
29. 01. 2020 16.33
+4
Tam podnebne razmere za take viruse niso zelo ugodne. Ključna sta mraz + vlaga.
Uporabnik740916
29. 01. 2020 15.29
+15
Sjao sfalirani študentje FDV, vsaj naslov se naučte napisat.
Rožice cvetijo
29. 01. 2020 15.26
+13
Precej blizu....