Tujina

Tateov odvetnik: Pravnemu sistemu se ne bo skušal izogniti z begom v tujino

Bukarešta, 27. 02. 2023 20.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Andrew Tate se je pritožil na ponovno 30-dnevno podaljšanje pripora, a neuspešno. Njegov odvetnik je sicer zagotavljal, da se zloglasni vplivnež romunskemu pravnemu sistemu ne bo skušal izogniti z begom v tujino. Pripor so podaljšali prav zaradi strahu, da bi vplivnež pobegnil v katero izmed držav, ki ne dovoljuje izročitve.

Sodišče v Bukarešti je Andrewu in njegovemu bratu Tristanu pripor podaljšalo še za 30 dni, policija in kriminalisti pa medtem nadaljujejo s preiskavo zaradi domnevnih spolnih napadov in izkoriščanja žensk. 

Kot je pojasnil njegov odvetnik, bi Tate, če bi bil izpuščen, odpotoval v Dubaj, a le na zdravniške preglede. Toda poročila v Romuniji, ki naj bi temeljila na Tateovih prisluškovanih telefonskih pogovorih, kažejo na to, da nevarnost, da bi pobegnil, vendarle obstaja, poroča The Guardian.

Eden od njunih odvetnikov, Eugen Vidineac, je pojasnil, da v klicih, ki so jim prisluškovali, ni bilo prav nič nezakonitega. "Tveganja za beg ni," je zagotavljal. "Šlo je za razpravo med Andrewom in njegovo tajnico. Pogovarjala sta se o tem, da bo - če bi ga sodniki pustili - odšel v Dubaj na zdravniške preglede," je dodal. Po njegovih besedah ni šlo za poskus pobega romunskemu pravosodju.

Že januarja, ko sta se prav tako pritožila na podaljšanje pripora, so tožilci opomnili, da bi glede na njuno "finančno stanje" lahko zlahka "zapustila Romunijo in se preselila v eno od držav, ki ne dovoljuje izročitve". Preiskovalci so namreč poleg pištol, nožev in velikih vsot gotovine zasegli tudi 10 nepremičnin in 15 luksuznih avtomobilov – vključno s tremi porscheji, dvema ferrarijema, astonom martinom in lamborghinijem. Oblasti so sporočile, da so skupaj zaplenili za več kot 18 milijonov lejev (približno 3.6 milijona evrov).

36-letnega nekdanjega kickboksarja in njegovega 34-letnega brata preiskuje Diicot, romunska agencija za organizirani kriminal. Preiskujejo tudi dve romunski osumljenki, ki so ju aretirali sočasno z bratoma Tate. Ženski bodo premestili v hišni pripor. Vsi štirje sicer krivdo zanikajo.  

Romunski tožilci lahko med preiskavo osumljence pridržijo za največ 180 dni. Tako kot prejšnji mesec so tako tudi tokrat uspešno zaprosili za 30-dnevno podaljšanje, poroča The Guardian.

Brata naj bi svoje žrtve novačila tako, da sta jih zapeljala in se jim lagala, da si z njimi želita imeti razmerje. Po besedah tožilcev sta ženske nato napeljevala v to, da so se snemale za spletne kamere, v proizvajanje pornografske vsebine pa naj bi bile kasneje tudi prisiljene. Andrew Tate je sicer obtožen tudi posilstva ene od žrtev.  

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ivar The Boneless
27. 02. 2023 21.39
-1
Pa kdo vam se kaj verjame?