Tujina

Tatovi iz pariške Bulgarijeve draguljarne s plenom za 10 milijonov evrov

Pariz, 07. 09. 2021 19.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Skupina tatov je iz Bulgarijeve draguljarne na pariškem trgu Vendome odnesla plen, vreden okoli 10 milijonov evrov. Policija je po ropu že aretirala dva osumljenca, so potrdili policijski viri.

Tatovi iz pariške Bulgarijeve draguljarne s plenom za 10 milijonov evrov. Slika je simbolična.
Tatovi iz pariške Bulgarijeve draguljarne s plenom za 10 milijonov evrov. Slika je simbolična. FOTO: Dreamstime

Napad na luksuzno trgovino v središču francoske prestolnice se je zgodil okoli poldneva. Osumljenci so pobegnili s sivim avtomobilom znamke BMW in dvema skuterjema. Enega od osumljencev je policija ustrelila v nogo, sledila je njegova aretacija. Drugi osumljenec se je skrival na parkirišču v živahnem nakupovalnem središču Les Halles v bližini muzeja Louvre in katedrale Notre-Dame. Vozilo BMW so kasneje našli zapuščeno.

"Hitra reakcija pariške policije po ropu draguljarne na trgu Vendome. Dva osumljenca v priporu," je sporočila pariška policija.

Vir blizu preiskave je potrdil, da so tatovi iz Bulgarijeve draguljarne odnesli dragulje v vrednosti desetih milijonov evrov. Znana italijanska draguljarna Bulgari je del francoskega luksuznega konglomerata LVMH.

Današnji rop nakita je eden številnih ropov v Parizu v letošnjem poletju. 27. julija je moški iz draguljarne Chaumet ukradel dragulje v vrednosti dveh milijonov evrov in nato pobegnil z električnim skuterjem. Naslednji dan so ga aretirali s sostorilcem, večino ukradenih predmetov so našli. Tri dni pozneje sta dva moška, oborožena s paralizatorjem in solzivcem, napadla draguljarno Dinh Van in ukradla za okoli 400.000 evrov plena.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivan z Doba
08. 09. 2021 13.52
+1
Firmom Krstić!
ValterUdovernik
07. 09. 2021 21.55
+1
So že v avtobusu za Beograd.