Tujina

Težave politika, ki naj bi se vmešaval v posle z maskami, vse večje

Berlin, 26. 02. 2021 15.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Natalija Švab
Komentarji
4

Nemški politik CSU Georg Nüsslein zaradi preiskave, v katero je vpleten zaradi domnevne korupcije, začasno zapušča položaj namestnika predsednika poslanske skupine CDU/CSU. Novico je sporočil njegov odvetnik.

Finančna pomoč za epidemijo

51-letnika med drugim preiskujejo zaradi suma podkupovanja pristojnih, ki so odločali o naročilih zaščitnih mask. Nüssleinov odvetnik je še sporočil, da njegov klient zavrača očitke, da pa gre za zapleteno preiskavo, zato podrobnosti še ne more komentirati. 

Bundestag je Nüssleinu odvzel imuniteto, oblasti pa so v Nemčiji in Lihtenštajnu izvedle obsežno preiskavo ter zasegle potencialne dokaze. Kako dolgo bo preiskava še trajala, sicer ni znano, je dejal tožilec Klaus Ruhland. Poleg Nüssleina preiskujejo še vsaj eno osebo, katere identiteta pa ni znana. 

Po neuradnih informacijah, ki jih je pridobilo več medijev, med njimi časnik Bild, naj bi sicer Nüsslein, ki v bundestagu zastopa Novi Ulm, kraj na meji med Bavarsko in deželo Baden-Württemberg, v zameno za nezakonito provizijo od proizvajalca zaščitnih mask uspešno lobiral tako pri nemški zvezni kot tudi pri bavarski deželni vladi.

Prek posrednika naj bi tako na račun svojega podjetja Tectum prejel več kot 650.000 evrov, uradno kot honorar za svetovanje, od katerih povrhu vsega ni plačal davka – kar je še en očitek münchenskega tožilstva.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vojko Šarman
27. 02. 2021 08.02
+2
Pri nas jih je v korupcijo vpletenih cela vrsta od Počivalška prek Tonina, pa se nobenemu ne bo nič zgodilo. Nemci nas morajo učiti pravil demokracije. Najbolje da se priključimo Nemčiji, da bomo imeli red in lopove za zapahi!
KladivoSi
26. 02. 2021 19.01
+2
1,2,3 izgubil poslansko imuniteto in rap zap bo zamlel sodni mlin. Pri nas pa si lahko poslanec zapora. Pravna država mmmm..
luciferaza060606
26. 02. 2021 18.40
+1
Kršćanar, tok kot Toni Osliček!
hisne
26. 02. 2021 17.21
+5
No bomo videli kako se bo razpletlo ta nova afera z maskami v nemčiji ali so tam politi tudi nagrejeni ,kot pri nas