Tujina

Tragedija v Kninu: v parkiranem avtomobilu našli nezavestnega otroka

Knin, 08. 06. 2021 19.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Urša Vrečar
Komentarji
0

V Kninu so v parkiranem avtomobilu našli nezavestnega otroka. Na kraj so prihiteli reševalci, ki pa ga niso mogli rešiti. Preiskava dogodka še poteka, ta bo tudi pokazala, ali je otrok – šlo naj bi za petletnega dečka – umrl zaradi vročine v avtomobilu.

(Fotografija je simbolna.)
(Fotografija je simbolna.) FOTO: Shutterstock

Okoli 15. ure popoldan so v Kninu v parkiranem avtomobilu našli nezavestnega otroka. Reševalci so ga poskušali rešiti, a žal neuspešno, je za Dnevnik.hr potrdil tiskovni predstavnik šibeniško-kninske policije Šime Pavić. Okoliščine dogodka še niso znane. "Ne želimo predpostavljati, kako se je to zgodilo. To bo ugotovila kriminalistična preiskava," je dejal. "V šoku so tako kriminalisti kot ljudje, ki so ga našli." Pavić je potrdil še, da gre za predšolskega otroka. 

Hrvaški Index.hr navaja neuradne informacije, da je otrok umrl zaradi vročine, našli so ga v zaklenjenem avtomobilu znamke BMW z zatemnjenimi stekli. Okoli 14. ure se je temperatura v Kninu povzpela do 28 stopinj Celzija. 

Lokalni portal Šibeniški.hr pa neuradno poroča, da naj bi oče, sicer profesionalni vojak, otroka peljal v vrtec,  na poti pa je dobil klic iz službe ter se takoj odpravil tja, namesto da bi otroka pred tem odpeljal v vrtec. Avtomobil je parkiral in odšel v službo. Deček je v avtomobilu verjetno zaspal, oče pa je nanj očitno pozabil, vse dokler ga okoli tretje ure popoldan ni klicala žena in povedala, da sina ni v vrtcu. Oče je stekel k avtomobilu ter našel petletnika, ki ni kazal znakov življenja. 

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so pred leti opozorili, da vročina v parkiranem avtomobilu hitro naraste in je smrtno nevarna. Otroci so še posebej ogroženi, saj se njihovo telo segreje tri- do petkrat hitreje kot telo odraslih, njihovo znojenje še ne deluje tako dobro kot pri odraslih, poleg tega pa si sami ne morejo pomagati, tako da bi odpeli varnostni pas in zapustili avtomobil.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja