Tujina

Tri dni po izginotju rešili dva potapljača, za najstnika je bilo potapljanje usodno

Mersing, 09. 04. 2022 13.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Maja Pavlin, D.G., STA
Komentarji
9

V Maleziji so reševalci neumorno iskali trojico, ki je izginila med potapljanjem pred obalo Malezije. Po tem, ko so ribiči dve osebi ponoči opazili okoli 80 kilometrov od mesta, kjer sta izginili v sredo, so reševalci rešili pogrešano Francozinjo in Britanca. Je pa bilo potapljanje očitno usodno za 14-letnika, sicer sina rešenega Britanca, ki je oblastem potrdil, da je njegov sin mrtev.

Pred tremi dnevi so med potapljanjem v Maleziji izginili 46-letni Britanec Adrian Peter Chesters, njegov 14-letni sin Nathen Chesters in 18-letna Francozinja Alexia Alexandra Molin. Vsi trije so se udeležili skupinskega potapljanja z inštruktorjem ob obali Mersinga v južni zvezni državi Džohor, a so zašli v težave, ko po koncu potopa zaradi močnih tokov niso več mogli priti do svojega čolna.

Francozinjo in dečkovega očeta so ponoči tri dni po izginotju odkrili ribiči, nato pa ju je rešila pomorska policija, je po poročanju tujih medijev povedal vodja lokalne policije Cyril Edward Nuing. Pomorske oblasti so ju prepeljale v bolnišnico, vendar pa naj bi bila oba posameznika po poročanju tamkajšnje policije v stabilnem stanju.

Britančev sin, 14-letni deček, je medtem še vedno pogrešan, vendar pa je njegov oče potrdil, da je mrtev, je dejal Nurul Hizam Zakaria iz malezijske obalne straže. Truplo dečka zdaj iščejo v indonezijskih vodah, saj je potapljače tok odnesel zelo daleč. Po poročanju časnika Malay Mail naj bi najstnik umrl zaradi izčrpanosti.

Reševalci so sicer pred tem že rešili 35-letno inštruktorico potapljanja Kristine Grodem, ki je vodila skupinski potop. Kot je dejala, skupina po koncu potopa ni mogla več najti svojega čolna, nato pa da so jih ločili močni tokovi. Policija je medtem pridržala upravljavca čolna, ki je po tem, ko se skupina potapljačev ni vrnila, sprožil preplah. Pri vozniku so izvedli tudi test na droge, ki je bil pozitiven.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Samo Raj
25. 06. 2022 21.16
Spoštovana avtorica ga. Maja Pavlin. Mi lahko pojasnite, kaj beseda "neumorno" (v slovenščini) pomeni, saj sem navaden preprost Slovenec. Sem pa to besedo večkrat slišal v bivši jugi. Pa še vedno verjamem, da imamo v slovenščini ustreznejšo, ki jo razumemo vsi, ki materni jezik spoštujemo.
Ramzess
10. 04. 2022 09.48
"Policija je medtem pridržala upravljavca čolna, pri katerem so izvedli tudi test na droge. Ta je bil pozitiven." Že morda, a koliko časa po dogodku je to bilo. Kako vedo da ni užil po njem.
Ramzess
10. 04. 2022 09.47
+1
"Upajo namreč, da bodo tudi Nathena odkrili na območju, na katerem so našli njegovega očeta in Francozinjo." Nekdo ne upošteva tokov.
Ramzess
10. 04. 2022 09.45
Le kaj je šlo tukaj narobe, izginotje čolna in tok niso krivi za to kar se je zgodilo, saj so očitno bili dobri plavalci in potapljači. V zgodbi nekaj manjka.
Ramzess
10. 04. 2022 09.46
Inštruktor/ca mi ne deluje verodostojen. Še izraža se ne pravilno.
Ramzess
10. 04. 2022 09.44
"Kot je dejala, skupina po koncu potopa ni mogla več najti svojega čolna" Katera skupina, je bila ona del nje ali ne?
Uti caput meum
09. 04. 2022 15.03
+6
Pozitiven test na droge v Maleziji...bravo...ta ne bo dolgo živ.
Infiltrator
09. 04. 2022 15.01
-7
Evo vsevec zapohancov in se pri nas hočejo to legalizirali,pol veste kje bomo
Sulica 81
09. 04. 2022 14.20
+0
To nas pa res zanima ja🤷raje objavite koliko imamo revežev ki se teško prebijejo iz mesca v mesec.