Tujina

Trump načrtuje ustanovitev lastnega družbenega omrežja

Washington, 22. 03. 2021 17.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tadeja Voščun
Komentarji
64

Nekadnji ameriški predsednik Donald Trump, ki so ga po napadu na Kapitol 6. januarja blokirali na Twitterju in drugih družbenih omrežjih, načrtuje v dveh do treh mesecih zagnati svojo platformo, je za Fox News dejal njegov svetovalec.

Jason Miller, tiskovni predstavnik Trumpove volilne kampanje za predsednika države leta 2020 je za omenjeno televizijo dejal, da se bo Trump v svet družbenih medijev vrnil s svojo platformo, natančneje družbenih omrežjem, ki bo "popolnoma spremenila igro". To se bo po njegovih napovedih zgodilo v roku največ treh mesecev, omrežje pa naj bi bilo veliko in naj bi pritegnilo milijone uporabnikov. Drugih podrobnosti Miller ni navedel. 

Trumpa so pogosto kritizirali zaradi objav na družbenih omrežjih, kaplja čez rob pa je bil napad njegovih pristašev na Kapitol 6. januarja. Po tem napadu je od Twitterja in Facebooka prejel rdeči karton, s čimer je zaključil svoje dejavnosti na družbenih omrežjih.

Donald Trump bo po napovedih svojega svetovalca z novi družbenim omrežjem "popolnoma spremenil igro".
Donald Trump bo po napovedih svojega svetovalca z novi družbenim omrežjem "popolnoma spremenil igro". FOTO: Shutterstock

Twitter, ki je bil njegovo glavno komunikacijsko orodje v dneh predsedniških volitev in kampanje, je januarja za vedno ugasnil njegov račun z 88 milijoni sledilcev. Njegov profil so ukinili zaradi večkratnega spodbujanja k nasilju, tudi k izgredom in napadom njegovih privržencev na Kapitol.

Trumpu je začasno ali trajno prepovedan dostop do drugih platform in družbenih omrežij, kot so Facebook, Instagram, YouTube in Snapchat. Facebook, ki je Trumpa suspendiral za nedoločen čas, je svoj neodvisni nadzorni organ zaprosil za presojo in odločitev, ali naj prepoved ostane v veljavi za vedno. 

Pri Twitterju so prejšnji teden napovedali, da razmišljajo o spremembah svoje politike delovanja in želijo spremeniti pravila tako, da bi za politične funkcionarje veljala drugačna kot za ostale uporabnike. O tem, kdaj in kako bi morali prepovedati dostop svetovnim voditeljem do družbenih omrežjih, bodo raziskali tudi s pomočjo javnomnenjske analize.

Koronavirus pasica nova
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (64)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

felix59 drugič
22. 03. 2021 20.28
-1
Tako nekako kot puklasti svojo televizijo , da lahko neomejeno laja tam gor.
nightifly
22. 03. 2021 19.41
+0
Pozivam komentatorje ,spodaj pisoce eksperte ,da mi v cimvecjem stevilu obrazlozite zakaj Trumpa potiskate v sfero fasizma ,oz.ga kar oznacujete za takega . Ker je v Sloveniji cisto vse mozno , glede nato ,da so se rojeni katoliki masovno vpisovali v Partijo zaradi koristi , potem pa leta 1990 oportuno spet potegnili krizce izza srajc , pa ne prevec ,da ne bo ocitno , ,,,,, je cistim nvtralnim dusam v Sloveniji zelo tezko ziveti ,ker ne vedo nikoli ,kdaj jih bo prijatelj ,oportunist zabodel - pa ne v prsi ,ker nima poguma ,ampak v hrbet in se potuhnil . To je problem . Zato tudi tukaj vrvi vse sorte ljudi ,ki nimajo jajc povedati iskreno stvari kot so , ampak so se raje preimenovali in vsako menjavo oblasti tolcejo drugi plat zvona .
nightifly
22. 03. 2021 19.47
+1
Zato je tudi politicna sfera popolnoma nedefinirana , edina se ,ki drzi vodo je diktirana s strani Jozefa Janse ,ki s trdo roko monoteoloskih prijemov vodi svojo sfero ,toda to nima kaj veliko z demokracijo . Ostali se pa premikanju sonca in senc ponujajo najboljsim ponudnikom . Izraz za take je ............ najstarejsi ceh clovestva . In zal taka posledicno postane tudi drzava . Namesto ponosa ,ljudem ostane skrivljena hrbtenica ............ ja , premalo smo brali Cankarja ,Levstika , Jurcica ,,,,prakticno vse literate nasega rodu , ki je na sreco prezivel tisocletje in vec , zahvaljujoc NE takim ljudem kot so danes ,vsaj upam da ne v vecini . Slovenija potrebuje katarzo ....cas bi bil za eno lepo purgo in streznitev .
Antikrist Anarhist
22. 03. 2021 19.32
-5
Kako pa kaj Tiktok? Pa Greenlandija? Hehehehe, kakšen butl je tale Trump!
SumDumFuk
22. 03. 2021 19.41
+0
Butl te je spočel..ampak tega ne veš. Bolje da greš skozi proces vazektomije..da tvoji potomci ne bodo jokali nad r3ratriranim očkom...
Hasta la victoria siempre
22. 03. 2021 19.59
bmark_1
22. 03. 2021 19.31
+1
Jansa ima ze profil odprt...😁
nightifly
22. 03. 2021 19.28
+4
Ravno parv ,da je zdaj Biden presednik ,,,,, tako bomo lahko primerjali koncne efekte in rezultate politike ,ki jo je zacrtala Hilarija clintonova ......... in ce cloveske izkusnje ne varajo , je carovnica Hilary se vedno samo prevarana zenska , ki ima zal politicno moc v rokah in se z njo mascuje celemu svetu za prevaro njenega Billa z Monico . Ze ko je bil Obama na oblasti je ona celemu svetu oznanila ,da bi bilo potrebno Putina kar eliminirati . Zdaj pa za njo ponavlja isto se Biden ----ce se sploh zaveda kaj gobe....zda .
SumDumFuk
22. 03. 2021 19.29
+2
nič ni to prav. Saj boš dobo nuklerani koktejl..pa pol povej če je prav..?
morfo
22. 03. 2021 19.23
+5
Namesto Facebooke bi lahko bil Fakebook. 🤣🤣🤣
LjudskiPevec
22. 03. 2021 19.21
+5
Odlično. Tako se bori proti globalistom. Utišanje predsednika države na takšen način kot so to storila glavna socialna omrežja se kljub temu kdo je na tem mestu, ne bi smela zgoditi. Potrebno se je zavedati, da, če se volitve izvedejo ponovno bi Trump sedaj z lahkoto povozil Bidna (večina američanov sedaj vidi, da so izvolili delno človeka, ki ni zmožen opravljati predsedniške funkcije). Problem, da teh volitev ni dobil Trump ampak Biden, pa je bil ravno v tem lažnem prikazovanju Bidna in filtriranju vsebin na spletu. Ljudje niso dobili točnih informacij o Bidnu, medtem, ko se je Trumpa blatilo vse povprek. Tudi tisti vdor v kapitol se nebi zgodil, če nebi bilo tega filtriranja vsebin... seveda se ta vdor nebi smel zgoditi, ampak tudi Antifa in BLM so naredili ogromno škode po državi sedaj pa o teh gibanjih ne slišimo več nič (na tem sta Biden in Kamala zgradil propagando in prepričevala volivce, kaj vse jim bosta nudila)za tem še tisti nenaden skok Bidna v vodstvo čez noč in so bili z razlogom blizu državljanski vojni, ki pa se še kljub temu lahko zgodi. Verjamem, da v tem primeru Trump tesno sodeluje z Muskom, ki je priznal, da je njegov podpornik. V kolikor Musk prične z propagando lastnega omrežja skupaj s Trumpom, globalisti nimajo rešitve. Vse to je Musk tudi sam na twitterju dokazoval s tem, ko je samo z twitti prepričal takšno množico ljudi, da je bitcoin zrasel za 10000$ v momentu. Ob tem ne gre pozabiti električnih avtov tesla, starlink (ki bo nudil možnost hitrega prenosa podatkov praktično povsod po svetu) in za piko na i še lastno socialno omrežje na katerega bo v trenutku migriralo 70+ milijonov američanov, če odmislimo še preostali svet. To bo še zelo zanimivo in lahko vodi do zelo korenitih sprememb v svetu, ki ga poznamo.
SumDumFuk
22. 03. 2021 19.36
+2
++++..ampak vedi... Trump je dejansko dobil večino glasov. Ti ki si normalen..poglej npr to : michaeljlindellPIKAcom ... ni šlo za voter fraud, šlo je za election fraud. Žalostno je, da levičarski 0gnojki (kar razumem..ker gre za low life 0gn0jke) konstantno napadajo Trumpa, samo zaradi tega ker so politično korektni. Se pa ne zavedajo svojega 1mbec1l1zma..ker so nesposobni ločevat resnico od napihovanja.
LjudskiPevec
22. 03. 2021 20.03
+2
Ja poznam tega mypillow modela😄 glede voter fraud sploh raje nism omenjal, ker če folk vidi številko nekje na spletu, kolk je dobil Biden glasov, nardijo kr kljukco, da to pa že mora držat, če piše 🤣. Za tem pa jih poslušaš kako so najpametnejši, da je senilnež zmagal. Plošča se je že obrnila Trumpu v korist, kar se bodo pa zaspankoti še naučili pa jaz že itak vem. Če se ne bodo v zemljo pogreznili, dobesedno.
Nidani
22. 03. 2021 19.18
+0
Evo janšisti, nova greznica se obeta...imate že speljan kanal? 😁
samuray1
22. 03. 2021 19.20
+2
DianaMul
22. 03. 2021 19.12
+3
Biden zgleda pravi levi bednik, ko primerjaš njega z Trumpom..Trump blesti..on je pa za na voziček in plenice,.zadaj pa škatla plenic..
LOVELIFE
22. 03. 2021 18.59
+7
Bravo Trump.. jaz navijam zate...🇸🇮
Paskakvali
22. 03. 2021 18.51
+4
Mater to bosta pa maršal Twito pa Trumpelj non stop on line......
nightifly
22. 03. 2021 19.31
+2
marsal tuito nima kaj iskati blizu Trumpa . Ce ste prav poslusal trumpa ,je on velik pristas Resistence in vseh ,ki so se borili na strani koalice v 2. vojni . In kot drugo , Trump je za ustavitev vojn , za vrnitev amer .trup domov , kolikor se le da , s tem ,da ne ogrozi zivljenja civilov in svojih vojakov . Jajo je proti njemu ------ZERO .
nightifly
22. 03. 2021 19.33
...........pa tudi pahor ,ki je tudi poglav . vojske in se vecina politikov , ki si ne zasluzijo polozajev ,ki jih zasedajo . Da ne bo nesporazuma ,ni samo Jajcevec kriv za porazno stanje v Sloveniji . Za njim je cela plejada taksnih in drugacnih kvazi politikantov in strokovnjakov ,ki to niso .
Jerry321
22. 03. 2021 18.40
+4
Super Trump, to bo exodus opic iz normalnih medijev na tvojo faši... platformo 👍
nightifly
22. 03. 2021 19.35
+0
jeri , prav zanima me , na kaksni osnovi lahko Trumpa imenujete fasi*st ? To mi pa ni jasno in mi nikoli ne bo . Znate to obrazloziti ,vsaj z eno njegovo orientacijo ali trditvijo ?
SumDumFuk
22. 03. 2021 18.35
+2
Je kdo mogoče že opazil..da google earth ..ko iščeš Washington D.C (district of Columbia) ..prikaže le še Washington?
SumDumFuk
22. 03. 2021 18.37
+0
in ja..demokrati (levičarji) ki takozelo sovražijo južno Trumpovo mejo..imajo capitol ograjen kot v času Auschwitza..?
LjudskiPevec
22. 03. 2021 20.08
+1
To je pa tud vse česa je Biden (do pred kratkim) bil predsednik. Ograjenega prostora okoli DC-ja. In pa spleta. Na žalost demokratov pač ustava ZDA ne deluje tako, da bi lahko predsednik celotne države bil tisti, ki ga razglasi CNN, Facebook, Google, Twitter in podobni.
Daichi Sawamura
22. 03. 2021 18.24
+9
Dejstvo je da je Trump naredil manj skode za svoj narod kolikor jo znajo demokrati z Bidnom na celu. Ce pa bo ustanovil svoje socialno omrezje pa bo to kar hud udarec za Facebook, Insta, Twitter. Ne pozabite da ima denar, in veze. Mark z razliko ni imel ne enega ne drugega. Sele ko so sli na borzo so se usedli na pediastal sveta, kar se medijev zadeva. Tako da zna biti zanimivo.
SumDumFuk
22. 03. 2021 18.36
+0
felixkp
22. 03. 2021 19.35
solaris11...prvo neizpodbitno dejstvo je, da je Trump v minusu, drugo je , da se je namesto za tv postajo odločil za socialno omrežje, ker je zagon tv postaje drag...misli pa da so strežniki in programerji poceni. Tretje neizpodbitno dejstvo je, da se mora takšno omrežje financirati samo, drugače kmalu izpije vse prihranke.
Iniesta
22. 03. 2021 18.23
-10
Trump bo pahnil ZDA v drzavljansko vojno ...
Quatflow
22. 03. 2021 18.24
+3
Daichi Sawamura
22. 03. 2021 18.26
+6
Prej Biden. Ampak ok. Nisi ravno geopoliticno razgledan.
Quatflow
22. 03. 2021 18.20
+3
Super. Trump Go!
Zorx
22. 03. 2021 18.16
-2
A ga bo tud financirala madžarska?
nikhrast
22. 03. 2021 18.11
-7
Trump ima osebne probleme, ne vem če se bo še vtikal v vse sorte afere, malo pogooglajte pa boste videli. Mogoče bo pa finančno podprl tiste ki bodo obtoženi vdora v Capitol.
SumDumFuk
22. 03. 2021 18.15
+3
nikhrast
22. 03. 2021 18.27
-3
Tu v Severni Ameriki dobivam mogoče več drugih informacij, ne vem če je tebi Fox še priljubljen.
tornadotex
22. 03. 2021 18.11
+5
Vau, država v državi...Konec je z Ameriko če bo to naredil....
RamzesII
22. 03. 2021 18.26
+3
debelaberta
22. 03. 2021 18.06
+5
jap, majhna razlika je med svobodo govora in sovražnim govorom