Tujina

Trump najel fanta, da je namesto njega opravil sprejemne izpite za univerzo

New York, 08. 07. 2020 10.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Karmelina Husejnović, STA
Komentarji
160

Trump se je od narcisoidnega očeta naučil brezobzirnosti in poveličevanja samega sebe, v svoji knjigi trdi doktorica klinične psihologije in nečakinja ameriškega predsednika Mary Trump. Med drugim je razkrila, kako se je Trump s prevaro vpisal na elitno univerzo in kako si je z očetovim denarjem in vplivom dvigoval samozavest in se prodajal kot bogat plejboj in izvrsten poslovnež.

Ustanovitelj družine Trump, Fred Trump starejši, je ustvaril brezobzirnega psihopata, ki danes vodi ZDA, je v svoji knjigi Preveč in nikoli dovolj: Kako je moja družina ustvarila najnevarnejšega človeka na svetu zapisala Mary Trump, nečakinja predsednika ZDA Donalda Trumpa. Knjiga bo izšla prihodnji teden, že zdaj pa so ameriški mediji objavili odlomke in trditve iz knjige. 

55-letna Mary Trump je hči najstarejšega otroka Freda Trumpa starejšega, ki je umrl pred skoraj 40 leti, Freda Trumpa mlajšega. Doktorica klinične psihologije v svoji knjigi trdi, da je Fred Trump starejši zatrl številna čustva Donalda Trumpa in mu izkrivil pogled na svet. "To delajo psihopati – druge izkoriščajo za svoje cilje, brezobzirno in učinkovito, brez tolerance do ugovora ali upora."

Klinična psihologinja Mary Trump je v svoji knjigi podala psihološko analizo Donalda Trumpa
Klinična psihologinja Mary Trump je v svoji knjigi podala psihološko analizo Donalda Trumpa FOTO: AP

Zakaj se Trump nikoli za nič ne opraviči

Predsednik ZDA Donald Trump in njegov brat ter sestri so skušali s tožbo preprečiti izid knjige, vendar jim sodišče ni ugodilo, zato bodo Američani lahko prihodnji teden brali, kako je Fred Trump starejši hotel iz Freda Trumpa mlajšega ustvariti "morilca" in da se je neusmiljeno norčeval iz njega, ko se je opravičil za napake. Donald Trump je to opazoval in ugotovil, da ne sme delati ničesar tako kot starejši brat in zato se nikoli za nič ne opraviči.

Oče je pri Donaldu Trumpu zatrl številna čustva, njegov pogled na svet pa se je oblikoval na podlagi želje, da se izogne očetovemu neodobravanju, piše avtorica. Potem, ko je Donald odrasel in pokazal, da bo brezobzirno kršil pravila, sta se zbližala. Fred Trump mlajši tega ni dosegel in mlajši brat Donald ga je neusmiljeno zbadal kot poraženca. Prav tako naj bi Donald užival v trpinčenju mlajšega brata Roberta Trumpa.

Plačal nekomu, da je opravil sprejemne izpite za univerzo namesto njega

Mary Trump trdi, da se je Donald Trump vpisal na univerzo Pensilvanija s prevaro. Domače naloge mu je delala sestra Maryanne Trump, vendar pa ni mogla zanj opraviti sprejemnega izpita, zato je najel pametnega fanta Joa Shapira, ki je to storil zanj za plačilo.

Dobri rezultati, ki jih je na sprejemnih izpitih dosegel Shapira, so pomagali Trumpu, da je bil sprejet na dodiplomski študij na prestižni poslovni šoli Wharton Univerze v Pennsylvaniji, trdi avtorica. Tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Matthews je zanikala navedbe, da je Trump goljufal pri sprejemnih izpitih. "Mary Trump in njen založnik lahko trdita, da delujeta zaradi javnega interesa, vendar je ta knjiga očitno zgolj v finančnem interesu avtorice. Predsednik Trump že več kot tri leta dela za dobro ameriškega ljudstva - zakaj se je oglasila zdaj. Poleg tega, je absurdna obtožba glede sprejemnih izpitov popolnoma lažna," so za Business Insider zapisali v Beli hiši. 

Trump se je v preteklosti pohvalil, da je študij zaključil kot najboljši v svoji generaciji. Toda, na seznamu 56 najboljših študentov, ki jih je objavil študentski časopis univerze v Pennsylvaniji, Trumpovega imena ni. 

Laganje sprejel kot način za samopoveličevanje

Otroci Freda Trumpa starejšega naj bi očetu nenehno lagali. Oče avtorice Fred Trump mlajši je lagal, da se izogne kazni in preživi, Donald Trump pa je laganje sprejel kot način za samopoveličevanje in prepričevanje drugih, da je boljši, kot je v resnici.

Mary Trump v knjigi svojega strica opredeljuje kot narcisa, ki trpi za številnimi drugimi duševnimi motnjami, zaradi katerih naj bi bile sedaj ogrožene ZDA. "Donald je po vzoru dedka in ob molku brata in sester uničil mojega očeta in ne morem mu dovoliti, da uniči še državo," je zapisala. Njegov brat Fred je namreč rešitev za svoje psihične stiske iskal v alkoholu in je razvil odvisnost, prav zaradi alkohola pa naj bi tudi pri komaj 43 letih umrl.

Donald Trump se nikoli za nič ne opraviči, pravi njegova nečakinja
Donald Trump se nikoli za nič ne opraviči, pravi njegova nečakinja FOTO: AP

'S pomočjo očetovega vpliva in denarja je dobil samozavest'

Mary Trump ostaja prepričana, da Donald Trump ni nikoli vzel resno svoje kandidature za predsednika ZDA, kakor je ni vzela niti sama. Za strica je menila, da je klovn in da ne bo zmagal, ker naj ne bi bil sposoben ničesar brez pomoči svojega očeta, ki mu je omogočil kariero newyorškega nepremičninskega magnata.

"S pomočjo očetovega vpliva in denarja je dobil samozavest za to, da se je prodajal kot bogat plejboj in izvrsten poslovnež. Donald je bil za mojega dedka to, kar je zid na meji z Mehiko za Donalda Trumpa projekt nečimrnosti," je zapisala.

Trumpova družina je uspela začasno blokirati izid knjige na newyorškem sodišču, ker je v zameno za molk o družini dobila nekaj denarja po smrti svojega očeta, vendar pa je vrhovno sodišče države New York blokado odpravilo. Sicer ne proti Mary Trump, ki knjige oziroma njene vsebine še vedno ne sme komentirati, pač pa lahko založnik Simon & Schuster knjigo objavi. Ameriški predsednik Donald Trump je sicer knjigo označil za fikcijo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (160)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mladi? Plasto
08. 07. 2020 18.53
+6
hehehe ... kar naenkrat nikjer nobene svečke :D
pravisprehajalec
08. 07. 2020 18.56
-5
Pregnal si jih Ratko. Mladić Plastko, sokol je v letu, plašijo se ga po celome svetu. Dokler ni v Hagu pristal. je bilo tako?
Mladi? Plasto
08. 07. 2020 19.13
+5
oooo svečka :D .... kaj praviš na psihološki profil tvojega idola :D ?!
Big M
08. 07. 2020 20.55
-1
crazymoto
08. 07. 2020 16.35
+7
Pa iz 1 pogovora spoznaš kar se tiče njegove izobrazbe.... saj ne zna sestaviti stavka.... očitno je to trend po svetu da se šola ali pa diploma kupi...
Ost1234
08. 07. 2020 16.31
+5
Ici 08.07.2020, 12:17:33 " In ob sta predsednik. Ti pa nisi. Oba imata dobro plačo, ti pa ne. Oba imata debelo kožo, ti pa ne. Oba, če napišeta življenjepis, ga bosta prodala v velikih nakladah, ti pa ne. Skratka, kakorkoli obrneš, prekašata te v vseh kategorijah." DRAGI MOJ - IN OBA STA DEMAGOGA, NARCISOIDA, LAŽNIVCA IN ŠE VELIKO NEGATIVNEGA JU POVEZUJE!! OBA SKUPAJ PA NIMATA TOLIKO POŠTENOSTI IN VESTI, KOT IMAM JAZ ČRNEGA ZA NOHTOM!! Vsej higieni rok na vkljub!!
sapipinofera
08. 07. 2020 15.17
-6
Trump res ni nek biser kot osebnost, toda narod ga je izvolil zato:1. da razbije družinske klane, ki so že predolgo vladali, že v resnici dedovali svoj predsedniški položaj svojim: ženam (Clinton), otrokom (Bush),..2. ker je dovolj samozavesten, da se ne zmeni za že bolno politično pravilnost "korektnost". Kar mu prav pride, kadar se pogovarja z zahrbtnimi Kitajci, Iranci,....3. ker je dovolj bogat, da ne želi oblasti samo zato, da bo še bolj obogatel, 4. zato ker je podoben Adolfu H., ki je vladal s trdo roko in neposredno. Ker, ko se mudi ni časa za demokratično prepiranje. 5. ker je bil že znan obraz iz TV. Saj, ko bo odslužil svoje bodo pač prišli drugi in karavana gre dalje.
unclub
08. 07. 2020 17.26
+5
Da razbije družinske člane?! Ti si pa za hece danes
Jenkec
08. 07. 2020 14.44
+13
Trotl številka 1 na svetu
Mladi? Plasto
08. 07. 2020 14.39
+22
hehehe .... knjigo je napisala nečakinja , ki je po izobrazbi doktorica klinične psihologije !!! .... in ga je v knjigi označila za narcisoida , kompulzivnega lažnjivca in zelo maščevalnega do nezvestih oprod ..... hkrati pa ji nihče ne more oporekati , da ga ne pozna ,ker je rastla skupaj z njim v isti familiji :D .......
Millady
08. 07. 2020 14.33
+3
Spodaj TheVenus piše, da ne podpira Trumpa zaradi njegove vladavine belega heteroseksualnega moškega nad ostalo populacijo :) a zdaj bomo tudi v moderni EU prodajali ta NWO trend? Kaj je narobe s heteroseksualnim belim moskim?
aljoteam
08. 07. 2020 14.29
-8
Pred volitvami in ko se prakticno celoten medijsko-elitni ustroj spravlja na njega bo prisla ven ta knjiga. Mene prav zanima koliko je bila placana za to. Ne verjamem vec v nakljucja. Lahko da je vse res in bo slucajno prisla knjiga ven pred volitvami, lahko da so v knjigi lazne navedbe. Enostavno ne moremo vedeti.
Mladi? Plasto
08. 07. 2020 14.32
+11
nečakinjo ,ki je napisala to knjigo , je trump prevaral ob dediščini po njenem očetu , torej trumpovem bratu ..... ko so jo izplačali so prikazali vrednost dediščine za več sto miljonov manjšo kot je bila .... posledično je dobila manj denarja kot bi ji pripadalo ....... vse te mahinacije je izpostavil new york times v članku iz leta 2018 .... si lahko prebereš :D
nikhrast
08. 07. 2020 20.25
-1
Plačana? Poglej kje je na listi bestsellerjev.
pozzo
08. 07. 2020 14.28
+12
Problem JJ je da je vedno izdal zaupanje, bil preveč zagret komunist celo za komuniste in danes počne isto le v drugih barvah. Vsi ki se ne strinjajo z menoj v celoti so moji sovražniki. Tako deluje in to ni razumno.
nikhrast
08. 07. 2020 15.48
-3
Millady
08. 07. 2020 14.28
-6
Mogoče ima tudi Mary kakšno diagnozo.. ?
Mladi? Plasto
08. 07. 2020 19.27
+1
Podlupo
08. 07. 2020 14.09
+12
Prav, da se karte začnejo postavljat na mizo
nightifly
08. 07. 2020 13.56
+1
cekinar 08.07.2020, 13:07:55 -4 Ne moreš tega jenkijevskega razvajenca primerjati z janšo,ki je moral v življenju marsikaj dat skozi,služil je v JNA,bil zaprt l.88 ker se je boril za tvojo in našo svobodno Slovenijo ,skratka tumpež bi si ga lahko vzel za vzgled.////////////////jansa bi za tisto kar je pocel takrat , v ZDA dobil 50 let aresta , in verjetno nikoli vec prisel ven . To je resnica.
nightifly
08. 07. 2020 13.52
-4
Zanimivo je dejstvo ,da je absolutna vecina medijev v ZDA , (pa tudi novinarjev )v demokratski lasti in jasno bombardirajo celotno domaco in svetovno javnost s pristranimi podatki ,vestmi , in prikazom zivljenja v domovini . Ce posteno napisem svoje osebno mnenje ,se ne spomnim,da bi o cloveku Trumpu napisali karkoli postenega in pozitivnega ,ceprav je legitimno izvoljen predsednik ZDA , od katere prejemajo pomoc marsikatere drzave in se ji klanjajo .To je dejstvo . Nekaj me zelo moti. Vrsto novinarjev bi poslal na ponoven studij ,stare diplome zazgal ,in jim omogocil zagovor svvoje zrelostne profes . naloge pred bi-partisan komisijo . Ce nekateri novinarji ne vedo kaj pomeni biti republikanec in kaj pomenijo vse ostale ideoloske oznake in etikete , ki jih na ljudi lepijo brez vsake analize (in verjetno kar iz neznanja) ´´addebito causa´´, potem je nesmisel tudi brati take prispevke . Ali ce vprasam novinarje zelo enostavno , po kmecko -kdo je demokrat in humanitares , Obama veliki crni demokrat ,ki je v 8 letih predsednikovanja ´´napadel´´ in zbobmardiral 7 drzav .........z vsemi posledicami ,ali Trump ,republikanec ,ki se orozju izogiba kot hudic cesna in se z nasprotnikom raje vsede za mizo in ga prisili k pogovorom o trgovini . Zato se je tudi znebil vseh sokolov in orlov v svoji vlai, ki so zeleli moc Amerike zagotoviti na Obamov nacin . Torej ?
Big M
08. 07. 2020 15.07
-2
Nightifly se čisto strinjam, bi še ti dala kaki plus če bi lahko +++👍
nikhrast
08. 07. 2020 15.51
+0
919191
08. 07. 2020 17.35
-1
Mimo spisano v celoti.... Oziroma tisto glede Demokratskih med. hiš in vojni proti Trump, ki jo vodijo, to drži...ostalo, totalno mimo. Žal ne morem poslati kontra argumenta...nedovoljene besede naj bi uporbaljal....
919191
08. 07. 2020 17.36
+2
Če pa mi zaupaš kakšen email, ti z veseljem pošljem odgovor....
nikhrast
08. 07. 2020 20.23
+0
Nedovoljene besede, mislim da če omeniš nek drugi medij.
Big M
08. 07. 2020 13.34
+0
Čudno kaj majo tu tolko za Trumpa za povedati, ne vem če mine kdaj dan da ga ne bi blatili..kaj pa recimo, njegov protikandidat, Sleepy Joe? Njega zgleda ne poznajo, neke nevedne novinarje mamo tu🤔🤔🤔
Mladi? Plasto
08. 07. 2020 13.46
+4
če srevira materijal vsak dan :D .... potem je pač to treba objavit :D , ker je predsednik pač ..... drgač ga itak ne bi noben povohal več :D
Big M
08. 07. 2020 15.06
-1
Mladič Plasto-Butters ti pa zgleda da veš kot kateri koli tu od nas a ne? Vse povsod te je malo "preveč" bi rekla
Mladi? Plasto
08. 07. 2020 16.35
+2
919191
08. 07. 2020 18.08
-1
Kaj pa naj komentirajo o Bidenu? Če se skrivaš pred svetom, je bolj težko kaj o njemu povedat. V bistvu ima zelo dobro taktiko....da ga ni v javnosti. Ker tisti trenutek, ko spregovori, je konec vsega... NIč nima ne repa ne glave. Nobena izjava.
Big M
08. 07. 2020 20.59
+1
919191 hahahahaha tuje res, ja🤣🤣🤣
cekinar
08. 07. 2020 13.34
-21
V sloveniji imamo tudi podobnega pacienta,malega murglčana,sicer rojenega v prelepi pokrajini Goričko v Prekmurju.
Mladi? Plasto
08. 07. 2020 13.46
+15
nightifly
08. 07. 2020 13.32
-6
cekinar 08.07.2020, 13:07:55 -4 Ne moreš tega jenkijevskega razvajenca primerjati z janšo,ki je moral v življenju marsikaj dat skozi,služil je v JNA,bil zaprt l.88 ker se je boril za tvojo in našo svobodno Slovenijo ,skratka tumpež bi si ga lahko vzel za vzgled.///////////////////////// vi to mislite resno,ali pa so vam jo zagodli mozgani ?
Vapo
08. 07. 2020 13.35
+11
cekinar
08. 07. 2020 13.46
+5
Potem pa mirne volje lahko greš v ameriko ,k tvojemu trumpo.
RedRooster
08. 07. 2020 13.30
+10
Preprosto, "gliha vkup štriha", takšen je pač večinski folk v ZDA, ki voli; butle volijo butli, kdo je butl, pa je stvar presoje posameznika; včasih izgleda, da so ljudje zavedeni, daleč od tega, fašista, nacista izvolijo isti ali podobni; v Sloveniji je večina malih prevarantov, ki na vsakem koraku goljufajo državo, prometne predpise, davkarijo, če le morejo, v šoli plonkajo, kupujejo na črno, so brezobzirni do drugih, kritizirajo vse od policaja do zdravnika, brezsramno vozijo pijani, poleti so vsi na hrvaškem morju, jeseni pa pljuvajo po hrvaških športnih ekipah, isočasno pa jokajo nad ukrepi, če se ne morejo vsak dan zalizati in se objemati s sotrpini itd...Večini ni hudo, živijo dobro, nič jim ne manjka, avtopark v BTC je poln, briga jih za volitve, dokler se lahko fila vozičke s smetmi v trgovinah, zato je kakor je. Za dober avto in poln voziček se sprejme tudi rumene race, fojbe in svastike..., ljudje pač...
nightifly
08. 07. 2020 13.29
+6
Zelo rad bi dozivel trenutek srecanja Trumpa s Titom , en dober in dolg obisk ,ki bi trajal par dni . Me prav zanima kako bi to potekalo . Mislim ,da bi bil to spektakel .
Vapo
08. 07. 2020 13.26
+2
Ena večjih napak, kar jih lahko človek naredi, je da podcenjuje Trupa. Kar vprašajte Killary...
nikhrast
08. 07. 2020 15.56
+0
Prav imaš, Trump je precej folka potegnil za nos, tudi v biznisu, ni čudno da je že tolikokrat bankrotiral.
Razumnež
08. 07. 2020 13.23
-5
V kolikor knjiga ni prevedena v slovenščino je reklama za knjigo brez veze.
Ost1234
08. 07. 2020 13.27
+11
Je pa pravilno da nas o vsebini knjige in dejstvih neodvisna novinarska srenja obvesti. Na Nora TV teh podatkov ni in nikoli ne bo!!