Tujina

Trumpovo premoženje se je skrčilo na 'le' 1,9 milijarde evrov

New York, 18. 03. 2021 21.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Natalija Švab
Komentarji
4

V času, ko je bil Donald Trump ameriški predsednik, se je njegovo premoženje skrčilo za dobrih 587 milijonov evrov, in sicer na "le" 1,9 milijarde evrov, ugotavljajo pri Bloombergu, kjer pripravljajo indeks milijarderjev.

Družina Trump
Družina Trump FOTO: AP

Bolj kot predsedniška funkcija je sicer njegovo premoženje prizadela pandemija covida-19, saj prav zaradi tega njegove poslovne stavbe, hoteli, letovišča, flota letal in igrišča za golf beležijo precej nižje prihodke od pričakovanih. 

To pa niso edine slabe novice za Trumpa. Oblasti namreč preiskujejo njegove finančne zadeve in družinski posel. 

Bloomberg je sicer Trumpovo premoženje ocenil na podlagi dostopnih podatkov. Ocenjujejo, da njegove komercialne nepremičnine predstavljajo okoli tretjino njegovega premoženja, zdaj pa veliko ljudi dela od doma, poslovni prostori izgubljajo vrednost, trend pa bi se lahko nadaljeval, menijo. 

Nekoliko pa bi lahko na izgube vplival tudi sloves, ki si ga je Trump pridobil v času, ko je bil ameriški predsednik. Potem ko je množica napadla Kapitol, k temu pa naj bi s svojo retoriko pripomogel tudi Trump, je na primer eno od njegovih golf igrišč izgubilo pomemben turnir, ko so organizatorji ocenili, da bi lahko ta povezava škodovala njihovi blagovni znamki. 

Po drugi strani pa pri Bloombergu menijo, da si lahko Trump že kmalu obeta kakšen nov vir denarja, recimo na račun knjige spominov na obdobje, ko je bil predsednik. Barack in Michelle Obama naj bi denimo za knjigo spominov dobila kar 54 milijonov evrov. 

Koronavirus pasica nova
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikhrast
19. 03. 2021 15.22
-3
Trump je izgubil precej posla ko je postal predsedenik, njegova blagovna znamka je padla, prestižne verige po svetu so že takrat prenehale prodajati njegovo blago, ni šlo v promet. Pa poglej problem zdaj z Mar-a-Lago rezidenco, bo tam sploh lahko živel?
dannyer
19. 03. 2021 12.01
+3
po njegovih info je odkar je kandidiral mu je premoženje padlo za 5 mrd usd. z razliko od drugih skurompiranih politikov kot s oobama baiden. oni pa so šli gor. novi predsednik pa je tako dobil denar iz kitajske. še več baiden je preklical zakon ki je prepovedoval segregacijo po rasah. samo za info vse kar so krivili trumpa to je baiden.
Fržoww
19. 03. 2021 10.00
+0
Levaki raje naredite analizo s kok denarja so vasi predsedniki prisli pa odsli. Joj slab se vam pose v prihodnost
Spalec
19. 03. 2021 08.13
+1
Mene bl zanima s cim so Barona futral, da je tok zrastu 😁