-4°C

Tudi uradno: za osem mladih v Posušju je bil usoden ogljikov monoksid

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
Maja Račič /
Tragedijo, ki je ob vstopu v novo leto pretresla Bosno in Hercegovino, je povzročil ogljikov monoksid. To je zdaj tudi uradno, saj so znani izsledki obdukcije, poročajo bosanski mediji. "Pri vseh osmih osebah smo odkrili povečano koncentracijo ogljikovega monoksida v krvi," je sporočil tamkajšnji tožilec Josip Aničić.

Znani so izsledki obdukcije trupel osmih mladih ljudi, ki so na novoletno noč umrli v kraju Posušje v Bosni in Hercegovini. Kot je sporočil tožilec Zahodnohercegovske županije Josip Aničić, je analiza krvi potrdila to, kar so ves čas domnevali: za osmerico je bila usodna zastrupitev z ogljikovim monoksidom.

Da je imelo vseh osem mladih povečano koncentracijo tega plina v krvi, in to toliko, da je bila zanje smrtonosna, je za portal Klix.ba še pojasnil Aničić. 

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Obdukcija je bila opravljena na Zavodu za medicino v Sarajevu.

Spomnimo

Na meji med Hrvaško in Bosno in Hercegovino, v kraju Posušje, 50 kilometrov vzhodno od Mostarja, so na novoletni dan, okoli 10. ure dopoldan, našli osem trupel mladih oseb, vse so bile stare okoli 20 let. Mladi so na vikendu silvestrovali, že takoj pa so oblasti domnevale, da so umrli  zaradi plina, ki je uhajal iz agregata za električno napajanje.

Koronavirus pasica november