Tujina

Tudi v Avstraliji vladni uslužbenci ostali brez TikToka

Perth, 04. 04. 2023 11.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Avstralija je zadnja v nizu držav, kjer so zaposlenim v državnih organih prepovedali uporabo družbenega omrežja TikTok na službenih telefonih. Pristojni na TikToku so nad odločitvijo razočarani in prepričani, da so razlogi politične narave.

TikTok
TikTok FOTO: Shutterstock

S to potezo se je Avstralija pridružila ZDA, Veliki Britaniji in Kanadi. Za prepoved so se odločili tudi na Novi Zelandiji, kjer bo od 31. marca prepovedana uporaba te aplikacije na vseh napravah z dostopom do omrežja parlamenta.

Norveška in Evropski parlament sta sprejela podobno odločitev in prejšnji teden je Nato prepovedal zaposlenim prenos aplikacije na službenih napravah.

Lee Hunter, izvršni direktor TikToka v Avstraliji in na Novi Zelandiji, je dejal, da so "izredno razočarani nad odločitvijo, ki je po našem mnenju posledica političnih mnenj". Ob tem je poudaril, da so ob več priložnostih poskusili z avstralsko vlado vzpostaviti konstruktiven dialog in da ne obstajajo dokazi o varnostnih tveganjih aplikacije.

Podatki iz leta 2023 kažejo, da je v Avstraliji več kot osem milijonov uporabnikov aplikacije TikTok, starejših od 18 let.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlovenŠtima
04. 04. 2023 12.41
+1
Skrbi jih predvsem in samo za varnost vladajočih.
_Heisenberg_
04. 04. 2023 12.08
+0
ja ja "varnost"... Vtipkajte Pariz v iskalnik Instagrama ali pa v Tiktok.Cisto dva razlivna pogleda. CENZURA