Tujina

'Tvitanje ne rešuje problemov, izmišljanje stvari ne izboljšuje življenja ljudi'

Washington, 22. 10. 2020 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, Mirko Vorkapić
Komentarji
67

Nekdanji predsednik ZDA Barack Obama je obiskal volivce v Philadelphii in jih pozval, naj se udeležijo letošnjih volitev. Izkoristil je tudi priložnost za kritike na račun predsednika Donalda Trumpa. Ta pa je zaradi provokativnih vprašanj novinarke CBS predčasno zapustil intervju. Prav tako Trump še naprej zahteva preiskavo protikandidata Bidna in njegovega sina Hunterja.

Barack Obama
Barack Obama FOTO: AP

Pensilvanija je ključna zvezna država, mesta so demokratska in za uspeh demokratskega kandidata Josepha Bidna je ključnega pomena visoka udeležba v mestih. Na podeželju vlada Donald Trump.

Barack Obama je volivcem zagotavljal, da lahko Biden in podpredsedniška kandidatka Kamala Harris pozdravita državo za Trumpom. "Amerika je dobra in dostojna, ampak se na to po toliko neumnostih in hrupa včasih kar težko spomnimo," je dejal Obama in dodal, da Trump na žalost ni sposoben jemati resno svojega dela in se zanima le za svoje osebne interese.

"Prosim vas, da se spomnite, kakšna je lahko naša država. Prosim vas, da zaupate v sposobnost Joeja in Kamale za vodenje države iz teh temnih časov. Kar bomo naredili v naslednjih 13 dnevih, bo štelo za desetletja. Če ne dobimo 100 odstotkov vsega takoj, to ni noben razlog, da ne gremo volit," je dejal.

Obama je dejal, da morda razume, zakaj se Trump hvali z dobrim stanjem gospodarstva, hkrati pa ne želi prevzeti nobene odgovornosti za slabo spopadanje z epidemijo. "Ampak veste, tako se ne da delati. Tvitanje pred televizijo ne rešuje problemov, izmišljanje stvari ne izboljšuje življenja ljudi." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Nikoli nisem mislil, da bo Trump sprejel mojo vizijo ali nadaljeval moje politike. Vendar sem v dobro države upal, da bo morda pokazal nekaj interesa, da svoje delo vzame resno."

Biden trenutno vodi v anketah, ampak Obama in drugi opozarjajo, da ne smejo ničesar prepustiti naključju. "Brigajo me ankete. Veliko jih je bilo tudi zadnjič. Ni šlo, ker je bilo veliko ljudi lenih in so ostali doma. Tokrat se to ne sme zgoditi, ne na teh volitvah."

Obama bo imel še več dogodkov v podporo Bidnu, med drugim v soboto v Miamiju na Floridi, ki prav tako velja za ključno zvezno državo, v kateri se bodo odločale predsedniške volitve 3. novembra.

Trump še naprej zahteva preiskavo Josepha Bidna

Ameriški predsednik je v sredo na televiziji Fox News vztrajal pri uvedbi preiskave svojega nasprotnika na predsedniških volitvah, demokrata Josepha Bidna in njegovega sina Hunterja. Zelo se je razveselil ob vprašanju, zakaj ne bi imenoval posebnega tožilca za preiskavo vseh 47 let političnega delovanja Josepha Bidna.

Trumpov odvetnik Rudy Giuliani je časopisu New York Post predal prenosni računalnik, ki naj bi ga odkrili v popravljalnici v Delawaru in naj bi vseboval elektronsko pošto Hunterja Bidna. Giuliani ga je najprej nesel na televizijo Fox News, kjer so ga zavrnili, čeprav pa zdaj o tem intenzivno razpravljajo, sklicujoč se na New York Post, ki je sicer prav tako v lasti medijskega mogotca Ruperta Murdocha.

Drugi mediji se držijo stran, ker je Giuliani zadolžen za iskanje umazanije o Bidnu, ameriški obveščevalci pa so že lani Belo hišo obvestili, da Giulianiju informacije predajajo ruski obveščevalci.

FBI zadeve ne komentira, Trumpu pa je priskočil na pomoč nekdanji republikanski kongresnik John Ratcliffe, ki ga je predsednik postavil na položaj nacionalnega direktorja za obveščevalne dejavnosti. Ta je na televiziji Fox zatrdil, da ni nobenih dokazov, da je Giulianijev prenosni računalnik prišel od Rusov. Trump se mu je zaradi tega javno zahvalil.

Biden Trumpovih napadov ne komentira. Dejal je le, da gre za kampanjo blatenja v obupnem poskusu vplivanja na volitve, ko Američane zanima vse kaj drugega, na primer pandemija koronavirusa in gospodarski položaj.

Trumpa so razjezila vprašanja novinarke CBS.
Trumpa so razjezila vprašanja novinarke CBS. FOTO: AP

Trump predčasno končal intervju s televizijo CBS

Ameriški predsednik Donald Trump je v sredo po 45 minutah predčasno končal intervju s televizijo CBS za popularno oddajo "60 minut", nato pa po Twitterju in na zborovanju v Pensilvaniji napadel voditeljico, ker mu niso bili všeč njen ton in njena vprašanja.

Na Twitterju je zagrozil, da bo Bela hiša objavila celoten posnetek intervjuja, še preden bo objavljen v nedeljo v posebni oddaji, namenjeni intervjujem s Trumpom in podpredsednikom Mikom Penceom ter demokratskim predsedniškim kandidatom Josephom Bidnom in podpredsedniško kandidatko Kamalo Harris.

"Z veseljem vam sporočam, da zaradi točnosti poročanja razmišljam o objavi mojega intervjuja z Leslie Stahl v oddaji 60 minut, preden bo objavljen. To bo narejeno zato, da bodo lahko vsi videli, za kaj gre v lažnem in pristranskem intervjuju. Vsi bi morali primerjati ta grozen vdor v volitve z nedavnimi intervjuji zaspanega Joeja Bidna," je tvitnil Trump.

Objavil je tudi fotografijo voditeljice Leslie Stahl v Beli hiši in jo "zatožil", da nima maske ter kup fotografij, kako sedita med intervjujem. Na zborovanju pred svojimi volivci v Pensilvaniji je kasneje vse pozval, naj gledajo oddajo 60 minut, ker bodo uživali, Stahlova pa ne bo srečna.

Kaj je tako razburilo Turmpa, ni bilo takoj jasno, ampak viri blizu televizije CBS in Bele hiše poročajo, da so bila to vprašanja in njihov ton. Trump je imel isti dan intervju za televizijo Fox News in tam ni bilo nobenih težav.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (67)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mačo123
22. 10. 2020 19.58
+2
Ta Obama je podoben našemu posranemu klovnu.Spušča jih od zadaj,kar je normalno za levičarje.
nikhrast
22. 10. 2020 17.22
-2
Trump ves obupan, vse ankete mu kažejo poraz na volitvah, denarna podpora mu pada, precej manj donacij dobiva, republikanci se ga izogibajo, vedo da je uničil stranko, precej uglednih republikancev bo volilo Bidna,nekaj čez 700 generalov v pokoju je podprlo Bidna... Trump zdaj govori da če izgubi na volitvah bo zapustil državo, samo kam bo šel?
nightifly
22. 10. 2020 15.21
+3
Cudno ,,,,Obama do sedaj ni zelel javno podpreti Bidena . Zdaj ,ko mogoce po nekaterih podatkih demokratom ne kaze najbolje pa se oba Obamova oglasata ,s tem ,da je Michael , naredil-a en velik kiks ,ker je udarila na noto Rasizma . Bljak . Toda ne glede kaj povzroca s svojim gobcanjem ve ,da bo to pri navadnih ljudeh pustilo pecat in bodo se bolj razkurjeni ter nestrpni . Trump tega ne pocne . Nasprotno .
nightifly
22. 10. 2020 15.25
+2
Medetem ko Trump svojo placo predsednika ze 4 leta daruje razlicnim organizacijam ,Obamovi in Clintonovi se vednoo pridno racunajo cca 200 . 000 $ za uro do uro in pol gobcanja ter sirjenja sovrastva . Lepi demokrati . Jaz jih nocem , vsaj take ne . Cakam pa ,da se koncno zbudi tista prava Levica Evrope ,da bi z drugimi zmernimi strankami usmerila Evropo v nekaj boljsega ,lepsega in bolj cloveskega .
mačo123
22. 10. 2020 20.02
+1
Ne želi si levice,posebno ne balkanske.Ta trenutno lomasti po Ljubljani.Iz Ljubljane je nastal balkanski geto.
Jullia
23. 10. 2020 16.11
tocno, vendar se o tem ne govori,in pise..:( v imenu cesa,in koga?
Razumnež
22. 10. 2020 12.50
+4
To da nek politik twita je meni super, ker le tako dejansko izvem resnico. Preko medijev je pa tako tako.... nekateri stvar olepšajo, spet drugi ji kaj dodajo in resnica izgine.
HUSO BOSS
22. 10. 2020 12.15
-4
TVITAJO ZAHRBTNEŽI!!
nightifly
22. 10. 2020 15.16
+1
Jullia
23. 10. 2020 16.12
CestniKolesar370Wattov
22. 10. 2020 11.48
+3
Vse kar očitajo Trumpu in Bidenu glede "rasizma", sta med drugim zakuhala Kamala in Biden. Biden en glavnih akterjev pri politiki, ki je zapore napolnila s temnopoltimi, Kamala pa je kot Kalifornijska tožilka skrivala dokaze in zapirala nedolžne. Vse preverjeno. In zakaj se skrivajo informacije od Bidna? Če laptop ni od Bidna, zakaj je njihov odvetnik potem 2 dni preden je karkoli prišlo v javnost, zahteval, da se laptop vrne Bidnu? Glede Trumpa mediji skočijo na vsako nepreverjeno izmišljotino, kar jih je možno. Od tega, da je zastrupil ribe na Japonskem, do tega, da je rekel, da so nacisti dobri ljudje, do Rusije. Ko je pa Biden z roko v marmeladi, pa nič.
borjac
22. 10. 2020 11.01
-2
Trumpa in Janša sta sanjski par, oba živita v nekem vzporednem svetu kateri ni realen, če bi jim pobrali twiter bi jokala kot otroka, tako se tudi obnašata , kot užaljena trmasta otroka, ali se zavedata koliko škode napravita z svojim obnašanjem je vprašanje za psihiatra, ali si lahko predstavljate, da je twito Janša preko twiterja razglasil pandemijo, ko mu bo umrl kakšen od najbližjih naj to obelodani na twiterju, nas glupi narod pa naj pusti na miru, pandemija je resna zadeva, imamo več kot 200 mrtvih, in on twita, neuravnovešeni voditelj, JANŠA STREZNI SE tudi ti živiš na planetu Zemlja in ne na Marsu.
DKR
22. 10. 2020 10.47
+3
Ne, Obama,prav imaš. Treba je bombardirati in napadati druge države kot si to počel ti. To pomaga. Teslo ameriško.
abmam
22. 10. 2020 10.38
+1
Tale Obama pa kot naš Šarči. Še vedno hoče biti zraven.
mali.mato
22. 10. 2020 10.36
+4
Kako zelo podoben besednjak uporabljajo Demokrati in naši levičarji..... Go Trump & Melanija! Še en mandat!
Dejan Keuc
22. 10. 2020 10.29
+11
Ne, vojne jih rešuejo... a ne, Obama? Trump namreč ni zanetil
Dejan Keuc
22. 10. 2020 10.30
+11
*zanetil nobene... kaj pa ti Obama? Tvoj seznam pa je kar dolg...
nikhrast
22. 10. 2020 17.15
-1
Aerys Targaryen
22. 10. 2020 10.28
-8
trump je milo rečeno neuravnovešen
Žiga Habjan 1
22. 10. 2020 10.54
+0
patetik
22. 10. 2020 10.25
+3
Obama prišel pozdravit prazen parking hehe, zadaj pa glasba U2, no saj z Bonotom sta ravno za skupaj
jan.k94
22. 10. 2020 10.22
+7
Če vam mediji rečejo, naredite stvar A, naredite raje stvar B, nasprotje tega kar vam servirajo...
revirji
22. 10. 2020 10.14
-1
Upam, da si je tole prebral naš dr. twito.
kojnusar
22. 10. 2020 09.56
+7
gibanje blm resujw probleme. to je njegova teorija. crnci pustosijo po ameriki. no, to je resitev. da dol pades. go trump!!!!
Jaka Jack
22. 10. 2020 09.43
+9
Tudi naš Janez bi lahko malo več govoril po TV in manj twital😂 veliko ljudi twiterja, fb... sploh ne uporablja. Ne rabi piara😂
kojnusar
22. 10. 2020 09.55
-6
potem bi bil kot kak komunist, ki veliko govori, malo stori. Janez dela, pa to.
metulj?ek
22. 10. 2020 09.58
+5
Sej je komunist. Pa veliko twitta in malo stori za dobro države.
Tylers
22. 10. 2020 09.35
+15
"Twitanje ne resuje problemov, bombandiranje civilistov pa" obama 2020
Uomo 46
22. 10. 2020 09.32
+8
Husein bo govoril kako in kaj?
24ur@windowslive.com
22. 10. 2020 09.29
+7
Vedno glasujte kontra medijev !!! Vedno !!!