Ukrajina

Ben Stiller spoznal predsednika Zelenskega: Vi ste moj heroj

Kijev, 21. 06. 2022 15.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Igralec se je v sklopu obiska Poljske in Ukrajine srečal z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim. Američan in Ukrajinec sta med srečanjem spregovorila o aktualni problematiki, Stiller pa pri tem ni mogel skriti navdušenja in predsednika označil za izjemnega heroja, ki je igralsko kariero zamenjal za pomembno vlogo.

Ameriški igralec Ben Stiller je v Kijevu spoznal svojega heroja Volodimirja Zelenskega. Igralec in politik sta se srečala v sklopu igralčeve humanitarne turneje v sodelovanju z Uradom visokega komisarja Združenih narodov za begunce.  

"V veliko čast mi je," je ob srečanju Stiller dejal Zelenskemu, ki ni mogel skriti navdušenja. Igralec, ki je pred pomembnim srečanjem obiskal ukrajinske begunske družine na Poljskem, je med srečanjem pohvalil predsednikovo odločitev za zamenjavo karierne poti. "Opustili ste izjemno igralsko kariero, da ste se posvetili temu," je dejal Stiller, medtem ko se je Zelenski pošalil, da njegova igralska kariera ni bila tako uspešna, kot je kariera Američana.

Stiller se je z Zelenskim srečal po tem, ko je obiskal mesto Irpin, prizorišče hudih spopadov na začetku ruske invazije. "To vidiš na televiziji, vidiš na družbenih omrežjih, ampak nekaj drugega je, ko to dejansko vidiš in občutiš," je predsedniku priznal Stiller, ki je imel med drugim priložnost spoznati družine, ki so nastanjene v bližini poljsko-ukrajinske meje, natančneje v vasi Medyka. 

"Tukaj sem, da se učim, delim zgodbe, ki ponazarjajo, kako vojna vpliva na ljudi, ter okrepim pozive k solidarnosti," je o svojem obisku na Instagramu dejal igralec in se s svojo podporo Ukrajini in njenemu prebivalstvu tako pridružil zvezdnikom, kot so Sean Penn, Angelina Jolie in Mila Kunis.

O pomembnosti sodelovanja in nudenja pomoči v času vojne je za naš spletni portal 24ur.com pretekli teden spregovorila tudi ukrajinska glasbenica in aktivistka ter evrovizijska zmagovalka Jamala, ki je s pesmijo o deportaciji iz lastne države zmagala že leta 2016.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou