Ukrajina

David Beckham svoj račun na Instagramu posodil ukrajinski zdravnici iz Harkova

Harkov, 21. 03. 2022 13.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni nekdanji nogometaš David Beckham je svoj račun na družbenem omrežju Instagram posodil ukrajinski zdravnici, ki v mestu Harkov skrbi za nosečnice, porodnice in novorojenčke. Beckham, ki že več let sodeluje z organizacijo UNICEF, je preko Iryne svojim 71,5 milijona sledilcem pokazal, kakšne so razmere v Ukrajini, kjer že skoraj mesec dni divja vojna, ki ne prizanaša nikomur.

David Beckham je pred dnevi svoj račun na Instagramu posodil ukrajinski zdravnici, ki je pediatrična anesteziologinja in vodja regionalnega pediatričnega centra v Harkovu, in je skozi cel dan objavljala zgodbe, ki so prikazovale njeno delo v vojnih razmerah. Iryna je skozi objave predstavila svoje vsakodnevne naloge, ki jih opravlja kot zdravnica v kletnih prostorih porodnišnice.

Zdravnica Irina
Zdravnica Irina FOTO: Instagram

Irina v posnetkih pokaže kletne prostore bolnišnice, ki so jih preuredili za oskrbo porodnic in njihovih dojenčkov, prostor pa je tesen in slabo osvetljen. "Prvi dan vojne smo vse porodnice preselili v kletne prostore, naučiti pa smo se morali delati med bombnimi napadi in obstreljevanjem," je dejala v videoposnetkih, ki so imeli tudi podnapise.

Bolnišnica v mestu  Harkov, kjer dela Irina
Bolnišnica v mestu Harkov, kjer dela Irina FOTO: Instagram

"Na žalost v kletne prostore ne moremo preseliti dojenčkov, ki so na intenzivni negi, saj so njihova življenja odvisna od naprav, ki jih ohranjajo pri življenju," je razložila v enem izmed posnetkov, kjer je pokazala tudi dojenčka, ki je na tem oddelku in ga pregleduje eden izmed zdravnikov.

Zdravnica, ki se je predstavila le s prvim imenom, je Beckhamovim sledilcem razkrila, da od začetka vojne dela 24 ur na dan. Predstavila jim je tudi Jano in njenega dojenčka, fantka Mikhaila, ki je bil rojen drugi dan vojne, po rojstvu pa je imel težave z dihali. Dojenček se počuti bolje, a sta z mamico še zmeraj v bolnišnici, ker je bil njihov dom popolnoma uničen.

Bolnišnično osebje se trudi, da nosečnice in novorojenčki dobijo potrebno nego.
Bolnišnično osebje se trudi, da nosečnice in novorojenčki dobijo potrebno nego. FOTO: Instagram

46-letni nekdanji nogometaš, ki je eden najbolj prepoznavnih športnikov na planetu, je tudi ambasador humanitarne organizacije UNICEF, ki aktivno sodeluje tudi pri razdeljevanju pomoči za otroke in družine v Ukrajini. Država se sooča z veliko humanitarno krizo, iz Ukrajine pa je zbežalo že več kot tri milijone ljudi. Polovica teh je otrok.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Najverjetneje tvegamo svoja življenja, a o tem ne razmišljamo. Ljubimo svoje delo. Zdravniki in medicinske sestre tukaj jokamo in smo v skrbeh, a nihče med nami se ne bo predal," je še povedala zdravnica iz Harkova.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni