Ukrajina

Ed Sheeran tik pred vojno v Kijevu posnel videospot

Kijev, 24. 04. 2022 15.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleški pevec Ed Sheeran se je z nedavno izdanim videospotom za novo skladbo posvetil Ukrajini, v kateri je videospot tudi posnel in to le nekaj tednov pred rusko invazijo, ki je številna ukrajinska mesta, vključno z glavnim, pustila opustošena. "Kljub temu, da sem državo obiskal prvič, sem takoj razvil ljubezen do tamkajšnjega prebivalstva in Kijeva," je ob izdaji dejal glasbenik, ki bo zbrana sredstva od ogledov videospota namenil za pomoč tamkajšnjemu prebivalstvu.

Le nekaj tednov pred rusko invazijo nad Ukrajino, je Kijev obiskal angleški pevec Ed Sheeran, ki je v ukrajinski prestolnici posnel videospot za novo skladbo 2step, ki jo je ustvaril v sodelovanju z raperjem Lil Babyjem. "Takrat ni bilo niti enega znaka, ki bi lahko napovedal grozote, ki so prizadele Ukrajino," je ob izidu na svojem Instagram profilu zapisal pevec, ki je pri snemanju spoznal in vzljubil tamkajšnje prebivalstvo.

Ed Sheeran na ulicah Kijeva.
Ed Sheeran na ulicah Kijeva. FOTO: Profimedia

V videospotu, v katerem pevec s skupino ljudi hodi in pleše po kijevskih ulicah, je moč videti nekoč mogočne stavbe, od katerih so po ruskem napadu ostale zgolj ruševine. "Videospot za pesem 2step sem posnel v mestu Kijev, ko se grozote in nasilna dejanja še niso pričela dogajati. Ukrajino sem takrat obiskal prvič in ta so me vsi od produkcijske ekipe do mimoidočih toplo sprejeli," je na začetku videospota zapisal pevec in dodal, da je Ukrajina ponosna in žilava država. "Hvaležen sem, da sem imel v Ukrajini, s katero stojim tudi danes, priložnost posneti svoj videospot, zato bom vsa zbrana sredstva od ogledov videospota namenil za pomoč tamkajšnjemu prebivalstvu."

Pevčevo potezo si je na YouTubu ogledalo že več kot dva milijona uporabnikov, ki se v en glas strinjajo, da sta tako sama pesem kot dobrodelna nota pevca izvrstna. "Hvala, Ed. Hvala, ker si človek. Tvoja podpora v teh grozovitih časih nam Ukrajincem pomeni veliko. Upam, da se nekoč zopet srečamo pod mirnim ukrajinskim nebom," je na platformo zapisala ukrajinska uporabnica.

Sporočilo Eda Sheerana na začetku videospota.
Sporočilo Eda Sheerana na začetku videospota. FOTO: Youtube

Glasbenik je sicer svojo podporo oblegani državi pokazal že večkrat, med drugim tudi na posebnem koncertu v podporo Ukrajini, ki se je v koncu prejšnjega meseca odvil v angleškem mestu Birmingham. Na njem so poleg njega nastopili tudi Camila Cabello, Emeli Sande in ukrajinska evrovizijska zmagovalka Jamala, pa tudi The Manic Street Preachers, Nile Rodgers, Snow Patrol, Anne-Marie, Becky Hill, Gregory Porter, Paloma Faith in Kingdom Choir. Na koncu večera je zvezdnikom in obiskovalcem uspelo zbrati 14 milijonov evrov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3