Ukrajina

Grozljiv posnetek napada na Dnipro, Putin: Gre za odziv na ukrajinski terorizem

Dnipro/Moskva, 10. 10. 2022 12.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ruski predsednik Vladimir Putin je potrdil, da so ruske sile izvedle več zračnih napadov na ukrajinska mesta, v katerih je bilo ubitih več ljudi, po vsej državi pa je bila poškodovana energetska infrastruktura. Ruske napade je označil za odgovor na ukrajinske teroristične napade na ruskem ozemlju.

"Po nasvetu obrambnega ministrstva in v skladu z načrtom generalštaba so bili danes zjutraj izvedeni napadi z natančnim orožjem dolgega dosega na energetske, vojaške, poveljniške in komunikacijske objekte v Ukrajini," je Vladimir Putin dejal na današnjem srečanju ruskega sveta za nacionalno varnost.

Med cilji ruske vojske je bila tarča tudi podružnica ukrajinskega Telekoma za spremljanje in tehnično podporo za regijo Dnipro. Posnetek, objavljen na družbenih omrežjih, prikazuje silovito eksplozijo, le nekaj sto metrov stran od križišča, kjer so pri rdeči luči ustavila vozila. Silovita eksplozija je zatresla električne kable, gost črn dim pa se je dvignil visoko v zrak. Videti je, kako na pločniku starejša gospa beži, prav tako se stran od kraja dogodka obračajo vozila. 

"Pouk so nam odpovedali in slišala sem, kako je mimo mene priletela raketa," je v drugem videoposnetku, objavljenem na Twitterju, dejala ena od šolark iz Kijeva. Prav v trenutku, ko je govorila o raketi, je v njeni bližini eksplodirala še ena.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Potem ko so ruske sile danes obstreljevale več mest in drugih ciljev po vsej Ukrajini, je Putin dejal, da gre za odziv na ukrajinske teroristične napade, po njegovih besedah pa bo tudi odziv Rusije na morebitne nadaljnje ukrajinske napade zelo oster.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V nagovoru ob začetku zasedanja sveta je Putin po poročanju ruskih tiskovnih agencij med drugim dejal, da ukrajinski napadi ne smejo ostati nekaznovani, pri čemer je omenjal tudi obstreljevanje jedrske elektrarne v Zaporožju in domnevne ukrajinske napade na jedrsko elektrarno Kursk, ki naj bi jih ruske sile danes preprečile.

Današnji ruski napadi so tako očitno odgovor na veliko eksplozijo, ki je v soboto odjeknila na strateško pomembnem mostu med polotokom Krim in celinsko Rusijo. Putin je v nedeljo za eksplozijo obtožil ukrajinske tajne službe in potezo že takrat označil za teroristični napad.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1