Ukrajina

Izpustili generalnega direktorja jedrske elektrarne Zaporožje

Kijev, 03. 10. 2022 19.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Igorja Murašova, generalnega direktorja jedrske elektrarne Zaporožje na jugovzhodu Ukrajine, ki so jo zasedle ruske sile, so izpustili iz pripora. Vodja Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA) Rafael Grossi je na Twitterju zapisal, da je "prejel potrditev", da se je Murašov "vrnil k svoji družini".

Jedrska elektrarna Zaporožje
Jedrska elektrarna Zaporožje FOTO: Shutterstock

Predsednik ukrajinskega operaterja jedrskih elektrarn Energoatom je v soboto ruske sile obtožil ugrabitve vodje nuklearke v Zaporožju. Kot je zapisal vodja Energoatoma Petro Kotin, so vojaki Murašova izvlekli iz avta in ga s prevezanimi očmi prepeljali na neznano lokacijo.

IAEA je nato nemudoma stopila v stik z ruskimi oblastmi, ki so potrdile, da je bil Murašov "začasno pridržan" in pripeljan na zaslišanje. Vodja agencije Rafael Grossi je nato danes potrdil, da so Murašova izpustili, pri čemer ni navedel nobenih podrobnosti.

Tudi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v svojem nagovoru v nedeljo ponovno obsodil ugrabitev Igorja Murašova. "To je še eno očitno dejanje ruskega terorja, za katerega mora teroristična država tudi odgovarjati," je poudaril. Grossi je medtem napovedal, da bo kmalu odpotoval v Kijev in Moskvo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Petur
03. 10. 2022 20.38
se verjetno politično namesto strokovno odziva!!na katero stran??
Korintos11
03. 10. 2022 20.28
-1
Rusi nimajo pojma o takih elektrarnah pa so ga fehtali da jim izda recept za njih!
Šekularac
03. 10. 2022 20.22
+0
Izprašali so ga, kje je nuklearka najbolj ranljiva.