Ukrajina

Naslednik McDonald'sa v Rusiji na dan odprtja prodal 120.000 burgerjev

Moskva, 22. 06. 2022 18.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Življenje naslednika restavracij McDonald's se je začelo burno. Že na dan odprtja je namreč podjetje Okusno & pika zabeležilo velik uspeh. Prodali so kar 120.000 burgerjev, kar presega celo rekorde iz časov še nekdanje verige restavracij, pravi direktor novega podjetja.

"Takšnega dnevnega prometa še nismo videli v celotnem času delovanja McDonald'sa v Rusiji," je dejal generalni direktor novega podjetja Oleg Paroev. Ta je bil sicer še v času McDonald'sa izvršni direktor verige restavracij v Rusiji, poročajo tuji mediji.

McDonald's je maja po 32 letih zapustil ruski trg. Kot razlog za odhod pa so navedli humanitarno krizo, ki jo je povzročila vojna v Ukrajini, in hitro spreminjajoče delovno okolje. Ameriška veriga hitre prehrane je rusko podjetje prodala lokalnemu imetniku licence in poslovnežu Aleksandru Govorju.

Okusno & pika
Okusno & pika FOTO: Profimedia

15 restavracij v Moskvi in njeni širši okolici se je 12. junija odprlo pod novim imenom "Vkusno & točka", kar v prevodu pomeni "Okusno & pika", pred restavracijami pa so se vile dolge vrste navdušenih domačinov. Dan kasneje se je po poročanju Reutersa odprlo še 35 restavracij.

Večinoma so na jedilnem listu še vedno jedi, ki jih poznamo iz tipičnega McDonald'sa. Razlika je le v tem, da v novih restavracijah ne ponujajo več tudi tipičnega Big Maca in sladoleda McFlurry.

Okusno & pika namerava v štirih do petih letih po vseh Rusiji odpreti še 1000 restavracij, je dejal Paroev. Te bodo postavljene tako v nekdanjih restavracijah mogotca hitre prehrane kot tudi na novih lokacijah. A izziv jim zdaj predstavlja pridobivanje sestavin in novih dobaviteljev, saj je precej izdelkov uvoženih.

"Naš cilj je, da gostje ne opazijo razlike niti v kakovosti niti v ambientu," je ob odprtju še dejal generalni direktor ter dodal, da kljub nestabilnim gospodarskim razmeram v Rusiji cene ostajajo "sprejemljive". Ni pa sicer izključil možnosti podražitev v prihodnosti.

Novi logotip podjetja sestavljajo krog in dve črti, kar ponazarja burger in dva pomfrita.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.