Ukrajina

Rusija na črni seznam uvrstila Bena Stillerja in Seana Penna

Moskva, 06. 09. 2022 14.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, E.M.
Komentarji
0

Rusija je v ponedeljek sporočila, da je kot odgovor na sankcije ZDA na črni seznam uvrstila 25 ameriških državljanov, med njimi hollywoodska igralca Bena Stillerja in Seana Penna. Zvezdnika sta se na seznamu znašla po tem, ko sta obiskala Ukrajino in izrekla svojo podporo napadeni državi. Poleg Stillerja in Penna je na seznamu tudi več ameriških politikov.

Rusija je nedavno sporočila, da je na črni seznam uvrstila novih 25 imen ameriških državljanov, ki jim "za stalno" prepoveduje vstop v državo. Zaradi javne podpore Ukrajini sta tam pristala tudi hollywoodska igralca Ben Stiller in Sean Penn. Oba sta se v preteklih mesecih tudi osebno srečala z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim.

Rusija na črni seznam uvrstila igralca Bena Stillerja in Seana Penna.
Rusija na črni seznam uvrstila igralca Bena Stillerja in Seana Penna. FOTO: AP

Poleg Stillerja in Penna je na seznamu tudi več ameriških politikov. Rusija je sicer vstop v državo prepovedala že več kot tisoč ameriškim državljanom. Rusko zunanje ministrstvo je v izjavi navedlo, da so bila nova imena dodana kot odgovor na vse bolj razširjene ameriške sankcije zoper ruske državljane. Zahodne prestolnice, vključno z Washingtonom, so namreč uvedle več sankcij proti Rusiji zaradi njenega vojaškega napada na prozahodno usmerjeno Ukrajino.

Spomnimo, Stiller se je z Zelenskim srečal v sklopu obiska Poljske in Ukrajine. Američan in Ukrajinec sta med srečanjem spregovorila o aktualni problematiki, Stiller pa pri tem ni mogel skriti navdušenja in predsednika označil za izjemnega heroja, ki je igralsko kariero zamenjal za pomembno vlogo. 

Medtem ko je bil Stillerjev obisk krajši, je Sean Penn v Ukrajini preživel mesec dni. Tam je pridobival material za dokumentarni film, ki ga snema v sodelovanju z Vicem. Zvezdnik je tako dogajanje videl na lastne oči, sestal pa se je tudi s predstavniki svoje humanitarne organizacije, ki pomaga ukrajinskim beguncem.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja