Ukrajina

Ruski naslednik priljubljenega McDonald'sa razkril nov logotip

Moskva, 10. 06. 2022 15.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Maja Pavlin
Komentarji
0

Po odhodu McDonald'sa iz Rusije je tamkajšnje restavracije s hitro prehrano kupil lokalni kupec, ki ne sme več uporabljati značilne rumene črke M, ki predstavlja prehrambenega giganta. Rusija je zdaj razkrila novi logotip nekdaj McDonald'sovih restavracij, ki naj bi se odprle že v nedeljo.

Logotip nove verige restavracij s hitro prehrano je sestavljen iz kroga in dveh črt, kar naj bi predstavljalo hamburger in dva pomfrita. "Zeleno ozadje logotipa simbolizira kakovost izdelkov in storitev, ki so jih naši gostje vajeni," je dejal tiskovni predstavnik podjetja Sistema PBO.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nekateri uporabniki družbenih omrežij sicer menijo, da novi logotip še vedno spominja na črko M, ki jo povezujejo z ameriško verigo McDonald's. Drugi menijo, da je novi logotip navdihnila zastava Bangladeša, ki ima prav tako temno zeleno ozadje in rdeč krog.

Ime restavracij sicer za zdaj ostaja neznanka, a po poročanju tujih medijev naj bi razmišljali o več različnih možnostih. Sistema PBO naj bi ruski vladni agenciji Rospatent, ki je pristojna za intelektualno lastnino, predložila osem potencialnih imen. V obravnavi naj bi bili tudi imeni Tot Samyi, kar v prevodu pomeni Tisti, in Svobodnaya Kassa oz. Brezplačna blagajna.

McDonald's je prejšnji mesec sporočil, da bo po več kot 30 letih zaradi vojne v Ukrajini zapustil Rusijo. Že marca je sicer začasno ustavil svoje poslovanje v Rusiji, manj kot dva tedna po tem, ko je država napadla Ukrajino. Po poročanju ruskih medijev pa naj bi nova veriga restavracij znova zaživela že konec tega tedna, natančneje v nedeljo. Takrat naj bi se namreč odprlo prvih 15 restavracij s hitro prehrano.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.