Ukrajina

Sean Penn delil nov videoposnetek iz Ukrajine

Lviv, 29. 03. 2022 14.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sean Penn se še vedno nahaja v Ukrajini, kamor se je odpravil pred mesecem dni, ko se je začela ruska invazija na to evropsko državo. Penn se je v Ukrajino odpravil s ciljem, da bi tam posnel dokumentarni film v sodelovanju z Vicem, z lastno humanitarno organizacijo CORE pa je na pomoč priskočil tudi ukrajinskim beguncem.

Igralec in režiser Sean Penn se že mesec dni mudi na evropskih tleh, kamor je prispel, da bi posnel dokumentarni film o vojni v Ukrajini. Zvezdnik je leta 2010 ustanovil humanitarno organizacijo, ki je v preteklosti že pomagala na območjih, ki so bila prizadeta zaradi naravnih nesreč ali druge katastrofe. CORE, humanitarna organizacija 61-letnega zvezdnika, sedaj pomaga tudi ukrajinskim beguncem.

Sean Penn in Maksym Kozytskyi
Sean Penn in Maksym Kozytskyi FOTO: Twitter

"Danes sem bil v ukrajinskem Lvovu, kjer sem se srečal s soustanoviteljico in izvršno direktorico organizacije CORE, Ann Young Lee, in našo ekipo, kjer smo skupaj z lokalno oblastjo in nevladnimi organizacijami naredili načrt za razširitev naših programov v državi," je na družbenem omrežju zapisal dobitnik dveh oskarjev in dodal: "Srečal sem se tudi z guvernerjem Maksymom Kozytskyim." Kozytskyi je guverner regionalne državne uprave.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zvezdnik je humanitarno organizacijo ustanovil leta 2010, po uničujočem potresu, ki se je zgodil na Haitiju. Penn je za svoje delo tako zagnan, da je v preteklem tednu celo zahteval, naj na podelitev oskarjev povabijo ukrajinskega predsednika Zelenskega, ki naj bi na prireditvi imel tudi govor. Igralec je predsednikovo navzočnost pogojeval s tem, da če se to ne bo zgodilo, bo uničil svoja zlata kipca, ki ju je prejel leta 2008 in 2003 za najboljšega igralca.  

Zelensky se na podelitvi ni pojavil, je pa v imenu Ukrajincev spregovorila igralka Mila Kunis, katere družina prihaja iz Ukrajine. Ali je Penn svoja oskarja res uničil, ni znano. 61-letni igralec sicer le redko uporablja družbena omrežja, njegove objave pa so namenjene osveščanju ljudi o dogajanju na tem območju. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou