Tuja scena

Sean Penn ponovno v Ukrajini, svojega oskarja predal Zelenskemu

Kijev, 09. 11. 2022 10.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Igralec in režiser Sean Penn se je vrnil v Ukrajino, kjer se je znova srečal z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim. Tokrat je s seboj prinesel tudi enega izmed svojih oskarjev, ki ga je predal v varstvo 44-letnemu predsedniku, z gesto pa je izrazil podporo Ukrajini v vojni z Rusijo. Penn se je v Kijev prvič odpravil že konec februarja, da bi posnel dokumentarni film o ruski invaziji, od takrat pa vztrajno podpira Zelenskega in Ukrajince.

V videoposnetku, ki ga je na družbenem omrežju Instagram objavil ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, dvakratni dobitnik oskarja Sean Penn enega izmed zlatih kipcev preda v roke 44-letnemu predsedniku, s katerim sta se sestala v Kijevu. Kot je slišati na posnetku, je bila to simbolna gesta, s katero je režiser podprl Ukrajino.

Sean Penn in Volodimir Zelenski
Sean Penn in Volodimir Zelenski FOTO: Profimedia

"To je le neumna simbolična stvar, a če vem, da je to tukaj z vami, se bom počutil bolje in bolj močnega za boj. Ko boste zmagali, ga prinesi v Malibu, jaz pa se bom med tem počutil bolje, ker bom vedel, da je delček mene tukaj," je Zelenskemu povedal zvezdnik. Predsednik je ob posnetku dodal, da je to že tretji Pennov obisk Ukrajine med vojno.  

"Tokrat je bilo najino srečanje res posebno. Sean je s seboj prinesel svoj kipec oskarja kot simbol vere v zmago naše države. V Ukrajini bo ostal vse do konca vojne," je še zapisal Zelenski, ki je Penna počastil z redom za zasluge tretje stopnje za njegovo podporo in velik prispevek k prepoznavnosti Ukrajine v svetu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zvezdnik je med pogovorom s predsednikom povedal še: "Na svetu obstajajo trije kraji, ki bodo vedno moj ponos, in sicer kraj rojstva moje hčerke, kraj rojstva mojega sina in pa ta kraj."  

Ker je Penn Ukrajini izkazal veliko javno podporo v vojni z Rusijo, mu je ta trajno prepovedala vstop v njihovo državo. Rusija je sicer invazijo na Ukrajino začela 24. februarja, napad pa so obtožili številni politiki in zvezdniki, med katerimi so poleg Penna še Ashton Kutcher z ženo Milo Kunis, igralec Ben Stiller in igralka Jessica Chastain, ki sta prav tako obiskala Ukrajino.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja