Ukrajina

Sean Penn prepričan, da bo Ukrajina zmagala v vojni z Rusijo

Los Angeles, 07. 04. 2022 11.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Igralec Sean Penn, ki je zadnji mesec preživel v Ukrajini, se je vrnil v domovino in v več intervjujih poudaril, da je prepričan, da bo Ukrajina zmagala v vojni z Rusijo. Penn je v Ukrajini preživel mesec dni, kjer je pridobival material za dokumentarni film, ki ga snema v sodelovanju z Vicem. Zvezdnik je tako dogajanje videl na lastne oči, sestal pa se je tudi s predsednikom Zelenskim in predstavniki svoje humanitarne organizacije, ki pomaga ukrajinskim beguncem.

 

Sean Penn je prepričan, da bo Ukrajina zmagala v vojni z Rusijo. Igralec, ki je pred kratkim grozil, da bo javno uničil svoja oskarja, če Zelenski ne bo povabljen na 94. podelitev oskarjev, se je pojavil v intervjujih več ameriških televizij, v katerih je izrazil prepričanje, da bo zmagovalka te vojne Ukrajina.

Sean Penn
Sean Penn FOTO: Profimedia

61-letni zvezdnik je v oddaji The Last Word With Lawrence O'Donnell na MSNBC dejal: "Ukrajina bo zagotovo zmagala." Svojo trditev je podkrepil s trditvami o enotnosti naroda: "To je zelo vznemirljiv trenutek v zgodovini, pogledajo se in si rečejo, da so skupaj." Penn, ki je začetek vojne spremljal od blizu, je še povedal, da je bil predsednik Zelenski velik navdih tudi ameriškemu narodu.

"To sta svoboda misli in pravega vodenja, ki je tako zelo ganljiva. To je take vrste gibanje, ki ga potrebujemo tudi v Združenih državah, na tej točki pa smo na meji populističnega plesa v naročju. Skupaj moramo najti pot iz tega in se zavedati, da ima Ukrajina ob vsej svoji drugačnosti enotnost, ki je v sodobnem času še nismo videli," je še povedal.

Pojavil se je tudi v oddaji, ki jo na Fox News vodi Sean Hannity in v kateri sta se z voditeljem pogovarjala o vojni. Penn je znova pohvalil predsednika Zelenskega: "V njem sem videl nekaj, česar nisem videl še nikoli. Jasno mi je, da bodo Ukrajinci zmagali. Vprašanje je le, kakšna bo cena."

Zvezdnik se je v Ukrajino odpravil že novembra 2021, ko se je pripravljal na snemanje dokumentarnega filma. Fotografije obiska je objavila tudi ukrajinska tiskovna agencija. Penn je v preteklosti že posnel dokumentarce, leta 2010 pa je ustanovil neprofitno humanitarno organizacijo, ki je najprej ponudila pomoč žrtvam potresa na Haitiju. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou