Ukrajina

Trump se jezi na Putina: Jedrskega orožja se ne omenja!

New York, 28. 04. 2022 19.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Če bi bil še vedno v Beli hiši, bi ruskega predsednika Vladimirja Putina opozoril, da ima Amerika precej močnejše jedrsko orožje kot oni in naj preneha z grožnjami. Tako je nekdanji predsednik Donald Trump v intervjuju za britansko televizijo komentiral ameriški odziv na rusko invazijo v Ukrajini ter Bidnovo administracijo obtožil, da je prestrašena. V času, ko je bil predsednik, je Trump sicer redno in odkrito občudoval Vladimirja Putina.

"Putin ves čas uporablja besedo na N. Jaz ji pravim beseda na N, kar pomeni nuklearno. To je ne, ne. Tega se ne sme. On pa to besedo ves čas uporablja in vse je strah, strah, strah. Zato to besedo še bolj uporablja in počne, kar hoče. To počne, ker si misli, nikoli nas ne bo nihče napadel," se je hudoval Trump.

"Namesto da Biden stalno govori, Putin ima jedrsko orožje, in kar naprej to ponavlja, bi moral poudariti, da imamo mi boljše orožje, imamo najboljše podmornice v zgodovini," je okrcal svojega naslednika na predsedniškem stolčku Joeja Bidna.

Voditelj ga je vprašal, kaj bi torej rekel in naredil on sam. "Rekel bi: imamo precej več kot vi. Imamo precej več kot vi, imamo precej močnejše orožje kot vi. In nikoli več ne smete uporabiti te besede, nikoli več ne smete omenjati jedrskega orožja. Če pa ga boste, bodo težave," je bil jasen Trump.

Donald Trump in Piers Morgan leta 2010
Donald Trump in Piers Morgan leta 2010 FOTO: AP

Z razvpitim britanskim novinarjem Piersom Morganom sta sicer govorila kar 75 minut. Trump in Morgan sta sicer stara televizijska znanca. Trump je v tajkunskih časih vodil oddajo Pripravnik, Morgan pa je bil eden od njenih slavnih zmagovalcev. Dolgo sta javno hvalila in občudovala drug drugega, sprla pa sta se, ko je Morgan kritiziral njegov predsedniški odziv na pandemijo covida, so spomnili v oddaji 24UR ZVEČER.

'Genialno' priznanje je vodilo v vojno

Odkrito občudovanje je Trump sicer v preteklosti namenjal tudi ruskemu samodržcu. Še dan pred začetkom ruske invazije na Ukrajino smo poročali, kako je Trump priznanje Donecka in Luganska označil kot genialno, Putina pa za mirovnika, pametnega moža, ki je sicer velik zalogaj, ampak tudi šarmanten in ponosen mož, ki ljubi svojo domovino.

Pohvalil je tudi njegovo potezo, da v podporo ruskim separatistom v Doneck in Lugansk napoti vojaške enote. "To je genialno," je dejal glede njegove odločitve, da prizna neodvisnost obeh regij in jim na pomoč pošlje ruske vojake. "To je najmočnejša mirovna sila, kar sem jih videl. Nikoli še nisem videl toliko tankov. Ohranili bodo mir, vsekakor," se je navduševal v radijski pogovorni oddaji.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou