Ukrajina

V enem dnevu odkrili trupli dveh ruskih oligarhov in njunih družin

Moskva/Lloret de Mar, 23. 04. 2022 14.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Maja Pavlin
Komentarji
0

V razmaku le 24 ur so v dveh prestižnih rezidencah v Rusiji in Španiji odkrili trupla dveh uglednih ruskih oligarhov, poslovnih mogotcev, ki sta povezana tudi z ruskim plinom, ter njunih družin. Pojavlja se več teorij, kaj se je zgodilo, poglavitna pa je, da sta ruska milijarderja najprej ubila svoji družini ter nato storila samomor.

Kaj se je zgodilo dvema uglednima ruskima oligarhoma? To je poglavitno vprašanje, ki si ga postavljajo preiskovalci tragedij, ki sta se pripetili v razmaku le enega dneva.

Najprej so v ponedeljek v svoji večmilijonski rezidenci v Moskvi odkrili mrtvega Vladislava Avajeva, nekdanjega podpredsednika ruske zasebne banke Gazprombank, poroča več tujih medijev. Ruski preiskovalni oddelek v Moskvi, ki sicer identitete žrtve, ni potrdil, je sporočil, da so moškega v stanovanju odkrili s strelno rano. Predvidevajo, da je Avajev najprej ustrelil svojo ženo in hčer, nato pa naj bi sodil še sebi.

Več kot 3000 kilometrov stran, v Španiji, pa so v torek odkrili še enega mrtvega ruskega oligarha Sergeja Protosenjo. Medtem ko sta bili njegova žena in hči zabodeni, pa je bil ruski mogotec obešen, so sporočili španski mediji. V bližini Protosenja so preiskovalci odkrili krvav nož in sekiro.

Protosenja je bil nekdanji podpredsednik in glavni računovodja velikega plinskega podjetja Novatek, ki je tesno povezano z banko Gazprombank. Z ženo in hčerko je velikonočne praznike preživel v najeti luksuzni vili v obalnem katalonskem mestu Lloret de Mar, njihova trupla pa so odkrili po tem, ko je Sergejev sin opozoril, da se mu družinski člani ne javljajo na telefon.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Katalonska policija je potrdila, da preiskuje smrt treh oseb, podobno kot Rusi pa niso navedli imen pokojnih. Podobno kot ruski preiskovalci tudi španska policija domneva, da je oligarh najprej napadel svojo družino ter nato ubil še sebe. Vendar pa Protosenja za seboj ni pustil sporočila, ki je v primeru samomorov pogost, prav tako pa na njegovem telesu niso odkrili madežev krvi.

Ne Protosenj ne Avajev nista bila na seznamu sankcioniranih ruskih mogotcev, ki so jih po invaziji Rusije na Ukrajino uvedle številne zahodne države. Vojna v Ukrajini sicer neustavljivo vihra že skoraj dva meseca.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.