Ukrajina

Volodimir Zelenski se je zahvalil Ashtonu in Mili: Svetu sta v navdih

Kijev, 21. 03. 2022 17.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ukrajinski predsednik se je na družbenem omrežju zahvalil zakoncema Ashtonu Kutcherju in Mili Kunis, ki sta s kampanjo za pomoč ukrajinskim beguncem zbrala že več kot 32 milijonov evrov, sodelujeta pa tudi s podjetjema, ki pomagata prizadetim v vojni. "Hvaležen sem za njuno podporo. Občudujem njuno vztrajnost. Svetu sta v navdih," je tvitnil Zelenski.

Volodimir je hvaležen za podporo hollywoodskega para.
Volodimir je hvaležen za podporo hollywoodskega para. FOTO: AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je zahvalil igralki z ukrajinskimi koreninami Mili Kunis in ameriškemu igralcu Ashtonu Kutcherju, ker sta s pomočjo spletne kampanje za pomoč Ukrajini zbrala že več kot 32 milijonov evrov oziroma 35 milijonov dolarjev.

"Ashton Kutcher in Mila Kunis sta bila med prvimi, ki so se odzvali na našo žalost. Zbrala sta že 35 milijonov dolarjev, na pomoč ukrajinskim beguncem pa pošiljata Flexport in AirBnb (podjetji, ki pomagata pri transportu dobrin in nastanitvi vojnih beguncev, op. a.). Hvaležen sem za njuno podporo. Občudujem njuno vztrajnost. Svetu sta v navdih," je zapisal na Twitterju. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zakonca sta si na začetku kampanje zastavila cilj, da bosta za ukrajinske begunce zbrala 30 milijonov dolarjev (27 milijonov evrov), pognala pa sta jo s svojim prispevkom, vrednim 2,7 milijona evrov. Obljubila sta, da bosta končnemu znesku dobrodelne akcije dodala še 27 milijonov evrov iz lastnega žepa. Vojna v Ukrajini ju je še posebej prizadela, saj je Mila tam živela do svojega sedmega leta, nato pa se je s starši preselila v Združene države Amerike.

Mila in Ashton zbirata denar za ukrajinske begunce.
Mila in Ashton zbirata denar za ukrajinske begunce. FOTO: Profimedia

Že v 48 urah sta zbrala polovico pričakovanega denarja, ko sta dosegla želeni znesek, pa se nista ustavila, ampak sta prosila sledilce, naj donirajo še naprej. Ob tem sta obljubila, da bosta z denarjem ravnala tako spoštljivo, kot da bi prihajal iz njunih lastnih žepov. "Še naprej bova počela vse, kar je v najini moči, da bi delila ljubezen vseh, ki so prispevali, in tako zagotovila, da bo imela ta kampanja kar največji učinek na vse, ki potrebujejo pomoč," je dejal Ashton. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3