Ukrajina

Žena Zelenskega o sinu: Pred vojno je igral klavir, sedaj želi biti vojak

Washingotn, 22. 07. 2022 17.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Prva dama Ukrajine je v intervjuju za ameriško televizijo spregovorila o svojem devetletnem sinu. Povedala je, da je bil Kirilo pred vojno dejaven na umetniškem in športnem področju, sedaj pa ne želi početi drugega kot trenirati borilne veščine in se učiti, kako uporabljati orožje.

Olena Zelenska je povedala, da so se po vojni sanje njnega sina spremenile.
Olena Zelenska je povedala, da so se po vojni sanje njnega sina spremenile. FOTO: Profimedia

"Želi biti vojak," je o svojem sinu dejala Olena Zelenska v intervjuju za NBC News, ko jo je novinar vprašal, kaj si želi postati njen drugorojenec, ko bo velik. V nadaljevanju je pojasnila, da so se sanje njenega sina spremenile, potem ko je Rusija napadla Ukrajino.

"Pred vojno je moj sin obiskoval folklorno skupino. Igral je klavir, učil se je angleško, seveda je obiskoval tudi športni klub. Sedaj pa ga ne morem pripraviti do tega, da bi se ponovno posvetil umetnosti in humanistiki. Vse, kar želi početi, so borilne veščine in učenje, kako uporabljati puško," je iskreno dejala. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prva dama Ukrajine je še povedala, da želi svojemu devetletnemu sinu Kirilu vrniti otroštvo in poskrbeti, da bo lahko ponovno na polno užival življenje. Volodimir in Olena Zelenski imata poleg sina še starejšo hči, 18-letno Oleksandro.

Intervju je bil opravljen v Washingtonu, kamor je Zelenska prišla na srečanje z ameriškim predsednikom Joejem Bidnom, spregovorila pa je tudi pred člani kongresa. Te je prosila za vojaško pomoč, namen njenega obiska pa je bila tudi pritegnitev pozornosti Američanov. Olena je namreč dejala, da čuti podporo celotnega sveta, a noče, da ta izpuhti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3